Asayiş
  • 1.8.2015 14:16

Askere mayın tuzağı, uzman çavuş şehit oldu

1 uzman çavuş şehit oldu - Tıkla İzle

Alınan bilgiye göre, dün gece saatlerinde yolu kesen ve 70 kişiyi yaklaşık iki saat rehin alan daha sonra rehineleri bıraktıktan sonra 1 otobüs ve 3 TIR’ı yakan teröristler bölgede yol güvenliğini sağlamaya çalışan askeri birliğe mayınlı saldırıda bulundu.

Bugün saat 13. 00 sıralarında meydana gelen olayda, askerlerin yoldan geçişi sırasında uzaktan yola yerleştirilen mayın patlatıldı. 1 uzman çavuşun şehit olurken yaralı askerlerinde bulunduğu belirtildi. Yaralı askerler ambulanslarla Kağızman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bölgede güvenlik tedbirleri alınarak kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Şehidin kimliği belli oldu

Erzurum-Kars karayolunda teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş’un Osmaniye nüfusuna kayıtlı Ali Gökçe olduğu açıklandı.

Dün akşam saatlerinde PKK'lı bir grup terörist, Erzurum- Iğdır karayolunun Karakurt deresi mevkiinde yol kesip 8 TIR ve kamyonu yakmıştı. Kağızman Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünden indirdiği yolcuları rehin alan teröristler, yolcuların cep telefonunu aldıktan sonra serbest bırakmıştı. Olayın duyulması üzerine Erzurum, Iğdır ve Kars'tan çok sayıda asker bölgeye sevk edilmişti. Teröristlerin kaçarken anahtarlarını aldığı bazı araçları ve köprüyü mayınladığı ortaya çıktı. Bugün öğle saatlerinde olay yerinde arama- tarama faaliyeti yapan jandarma timine mayınlı pusu kuruldu. Yol kenarında mayın kontrolü yapan bir uzman çavuş, mayının patlaması sonucu olay yerinde şehit oldu.

Terör saldırısında şehit düşen askerin Jandarma’da görevli bomba imha uzmanı Osmaniye nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Ali Gökçe olduğu açıklandı. Şehidin naaşı Kağızman İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı.

İkinci mayın patlaması: 2 yaralı 

Bölgede ikinci mayın patlaması sonucu iki sivil vatandaş hafif şekilde yaralandı, yerleştirilmiş üç adet mayın ise imha edildi.

SERKAN ÇAĞLAR

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:04

İLGİLİ HABERLER