Asayiş
  • 31.1.2015 16:38

Askerlerimize gaz bombalı saldırı

GENELKURMAY Başkanlığı Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü kırsal kesiminde kaçakçılığa engel olmak isteyen askerlere yapılan gaz bombası ve taşlı saldırıda bir askerin yaralandığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 15-20 kişilik bir grup tarafından, Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü Salatalık Pınarı bölgesinde kaçakçılığa engel olmak amacyla Jandarma Komando timi tarafından; icra edilen keşif, gözetleme ve pusu faaliyetinden yaya olarak dönüş esnasında, Uludere, Ortasu Köyü içerisinde evlerin çatısından unsurumuza el yapımı gaz bombası ve taşlı saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan saldırıya, unsurlarımız tarafından gaz bombası ile karşılık verilmiştir. Yapılan taşlı saldırıda, bir personelimiz başından hayati tehlikesi olacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı personelin kafatası kemiğinde 5 santimetre uzunluğunda kırık tespit edilmesi nedeniyle, personel ileri tetkik ve tedavi için Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılan muayene sonucu beyin kanaması şüphesiyle aynı gün saat 21.45'te ameliyata alınmıştır. 31 Ocak 2015 tarihinde saat 00.30'da ameliyattan çıkan personelin tedavisine, Şırnak Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde devam edilmektedir. Sağlık durumu, 24 saatlik müşahedenin sonunda belli olacaktır. Olayla ilgili olarak, Uludere Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli tahkikata başlanmıştır."

VALİ, YARALI ASTSUBAYI ZİYARET ETTİ
Şırnak Valisi Hasan İpek, Uludere'nin Ortasu Köyü'nde sınırda kaçakçılığı önleme çalışmasından dönen askeri birliğe, bir grubun evlerin çatısından el yapımı gaz bombaları ve taşla saldırısında yaralanan Astsubay Ali Kızılay'ı ziyaret etti. Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki ziyarette, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Sakaoğlu da hazır bulundu.

24 yaşındaki Astsubay Ali Kızılay'ın sağlık durumunun iyiye gitmekle birlikte hayati tehlikesinin devam ettiğini belirten Vali İpek, şunları söyledi:

"Dün Uludere ilçemiz Ortasu köyümüzde sınırda yaptığı görevden dönerken, Ali Kızılay kardeşimiz kaçakçıların saldırısına uğradı. Taşla, ciddi bir yaralanması oldu. Ona geçmiş olsun demeye geldik. Hayati tehlikesinin henüz geçmediğini fakat doktorlardan durumumun iyiye gittiği bilgisini aldık. Sevindik. Ailesi ve kardeşleri burada onlara geçmiş olsun dedik."

Bu tür olayların önlenmesi için Uludere'de Gülyazı Sınır Kapısı'nın açılması gerektiğini söyleyen Vali İpek, "Geçtiğimiz Mart ayında Şırnak'ta bununla ilgili protokolleri Irak hükümetiyle birlikte Hakkari, Şırnak Duhok ve Erbil valileriyle biz bunu kararlaştırdık. Maalesef yine Irak'ta Kandil tarafından kaynaklanan bir sıkıntı sebebiyle Iraklılar bu kapının açılmasını pek fazla sıcak bakmadılar. Devletin üstüne düşen her türlü görevi ve her türlü kolaylığı biz gösteriyoruz. Fakat buna rağmen halkın huzurunu, rahatını bozmak isteyenler bu tür olaylara sebebiyet veriyorlar. İnşallah bu bölgenin kaçakçılıkla ilgili problemi, oraya yapılacak kapı ile birlikte çözülür ve bölge halkı ve güvenlik güçlerimiz huzur bulur" dedi.

Şırnak Valisi Hasan İpek, Astsubay Ali Kızılay'ın yaralandığı olayda saldırganlardan henüz tutuklama ve gözaltı olmadığını belirterek, savcılığın soruşturmasının sürdüğünü söylemekle yetindi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:30

İLGİLİ HABERLER