Asayiş
  • 20.4.2015 21:49

Astsubayın katilini IŞİD öldürdü

2012 yılında Muş'ta Astsubayı şehit eden PKK'lı Kobani'de girdiği çatışmada öldürüldü.

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile girdiği çatışmada ölen YPG'li Hekki Şadi kod adlı Cihan Duman'ın, 2012 yılı Ağustos ayında Muş'un Varto ilçesinde astsubay Erdinç Aydın'ı şehit eden terörist olduğu ortaya çıktı.

IŞİD ÖLDÜRDÜ
Suriye'nin Kobani kentinin güneybatı bölgesinde geçen 18 Nisan günü IŞİD ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG güçleri arasında çıkan çatışmada Furkan Salcan, Nazmi Şafak Doğan ile Cihan Duman öldürüldü. 3 YPG'linin cesetleri, cumartesi günü sınırdan geçirilerek Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Burada otopsisi tamamlanan 3 YPG'linin cenazeleri yakınlarına teslim edildi ve aileleri tarafından memleketlerinde defnedildi.

ASTSUBAYIMIZI SIRTINDAN VURMUŞTU!
Ancak, güvenlik güçlerince yapılan incelemede ölen YPG'lilerden 25 yaşındaki Cihan Duman'ın, 2010 yıllında İzmir'den PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı ve 7 Eylül 2011'de Erzurum Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik yapılan silahlı saldırı ve 23 Mayıs 2012 tarihinde Muş'un Varto İlçesi'nde evine giden jandarma astsubay Erdinç Aydın'ı sırtından vurarak şehit eden terörist olduğu ortaya çıktı.

SESSİZCE GÖMÜLDÜ
Astsbay Erdinç Aydın'ı şehit eden ve çeşitli eylemlere karıştığı belirlenen Cihan Duman'ın, geçen yıl Suriye'ye geçerek YPG saflarına katıldığı ve IŞİD'e karşı savaştığı kaydedildi. YPG'li Duman'ın otopsisinin ardından cenazesinin yakınlarınca Erzurum'un Hınıs ilçesinde toprağa verildiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:56

İLGİLİ HABERLER