Asayiş
  • 3.9.2014 10:53

Avcılar'da üstgeçit dehşeti

Avcılar’da E-5 karayolu üzerindeki üst geçit çöktü. Avcılar Belediye Başkanı 2 kişinin öldüğünü, 2 de yaralı olduğunu duyurdu. Aynı noktada 2012 yılında da bir üst geçit çökmüş, 3 kişi yaralanmıştı.

Avcılar’da E-5 karayolu üzerindeki üst geçit bir tankerin çarpması sonucu çöktü.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak 2 kişinin öldüğünü, 2 kişini de yaralandığını söyledi.

Bir minibüs ve bir otomobil de çöken üst geçidin altında kaldı.

Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalanlar çıkarılmaya çalışılıyor.

Görgü tanıkları çarpma sırasında üst geçitte bulunan yayaların yaralılar arasında olduğunu aktarıyor.

Tankerin içinde yanıcı ve patlayıcı kimyasal madde olduğu iddiası üzerine polis olay yerindeki güvenkik çemberini genişletiyor.

Aynı noktada 2012 yılında da bir üst geçit çökmüş, 3 kişi yaralanmıştı.

Her iki yönde trafik akışı durdu.

"Tanker kuru atık taşıyordu"

Al Jazeera'ye konuuşan Cantürk inşaat yetkilisi Kadir Bostancı "Aracımız Büyükçekmece'ye gidiyordu. Aracın içinde kimyasal atık değil kuru atık vardı. Firma yetkililerimiz olay yerine gitti. Şoförümüzün yanındalar"

Olayda çok sayıda vatandaş yaralanırken, göçük altında da 3 kişinin olduğu ifade edildi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. E-5 Karayolu tamamen trafiğe kapatılırken, metrobüs seferleri de yapılamıyor. 

Görgü tanıkları üst geçit dehşetini anlattı

Avcılar’da sıvı taşıyan tankerin çarpması sonucu çöken üstgeçit büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. Dehşet anlarını anlatan görgü tanıkları, olay anını bir kez daha yaşadı. Olayı gören Bilal Yay isimli vatandaş, "Karşıda oturuyordum çay içiyordum kahvede. Baktım karşıdan tanker üst geçide vurdu. Üst geçide iki kişi vardı. Adamların ikisi de aşağı düştü. Birinin durumu iyiydi, diğerininki çok kötüydü. 112 ve polisi aradım. Tankerin şoförü de sıkışmıştı. Sağlık ekipleri geldi, yaralıları aldık, ambulanslarla gönderdik" dedi.

"CESARET EDİP YAKLAŞAMADIM"

Kaza sırasında büyük bir gürültü ile kendisini dışarı attığını anlatan Yasin Aksu ise, "Toz bulutunun akabinde olayı gördüm ama cesaret edip yaklaşamadım. Yerlerde çünkü mazot vardı. Korkunç bir panik yaşandı. O esnada geçit altında metrobüs olmaması büyük bir şans. Yoksa daha korkunç bir durum olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Yaşadıklarını anlatırken duygulanan Fadime Yaşar ise, "Çok büyük acı çekiyorum, hala da çekmekteyim. Yazık Türkiye’de oluyor bu olaylar ve olmaya da devam edeceğini biliyordum. Büyük bir felaket, kıyamet kopuyor sandım. Büyük bir gürültü ortalık toz dumandı. Dışarı çıktığımda bir çığlık her taraf kıyamet günüydü. Yetkililere sesleniyoruz artık böyle şeyler yaşansın istemiyoruz" şeklinde konuştu.

İBB'den kaza hakkında açıklama geldi!
  Kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı, 1 vatandaş hayatını kaybetti.Kısa sürede içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 800 personel, yüksek tonajlı vinçler dahil 58 araç kaza yerinde çalışmaya başladı.Enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarından sonra yol saat 17.00 sıralarında trafiğe açıldı.Avcılar'da bir tankerin üst geçide çarpmasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yazılı açıklama yaptı.

"KRİZ MASASI KURULDU"
Açıklama şu şekilde:
"Avcılar E-5 karayolu üzerinde bir Silo-Tanker'in açılması ve yaya üst geçidine çarpması sonucu geçit çöktü. Kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı, 1 vatandaş hayatını kaybetti. Kaza saat 10.00 sıralarında meydana geldi. İlk ihbarın alınmasıyla birlikte İstanbul İtfaiyesi Avcılar Grubu ilk etapta 31 personel, 10 araçla 10.04 'de olaya müdahale etti. 112 ambülansları bölgeye sevk edildi. Kazının büyük ve E-5 karayolu üzerinde olması nedeniyle kriz masası kuruldu"

"800 PERSONEL 58 ARAÇ ÇALIŞTI"
"Olay bilgilerinin Komuta Merkezine kısa sürede ulaşması üzerine İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü, İETT, İsfalt A.Ş ekipleri en üst düzeyde bölgeye sevk edildi. Kısa sürede içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 800 personel, yüksek tonajlı vinçler dahil 58 araç kaza yerinde çalışmaya başladı. İlk etapta çelik köprünün altında kalan minibüsteki vatandaşın kurtarılma çalışmaları yürütüldü. Tüm ekipler en kısa sürede enkazı kaldırarak trafiği açmak için çalıştı"

SORUŞTURMA SONUCU KAZA NEDENİ BELLİ OLACAK
"Yoğun çalışmalar sonucu saat 15.30'da önce yan yollar, daha sonra E-5'in bir bölümü kısmen trafiğe açıldı. Enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarından sonra yol saat 17.00 sıralarında trafiğe açıldı. Olayın oluş şekli ve nedenleri bilirkişi ve Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasından sonra netlik kazanacak" 

 

 

 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

 

 

 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:07

İLGİLİ HABERLER