Asayiş
  • 27.4.2007 13:01

AVUKATI ÖLDÜREN SEVGİLİLER BİRBİRİNİ SUÇLADI!..

İstanbul Barosu’na üye 33 yaşındaki avukat Uğur Özdemir’i öldürüp, bavulla götürmek isterken yakalanıp tutuklanan 29 yaşındaki Gülsen Özay ile sevgilisi 35 yaşındaki nakliyatçı Orkun Altınöz, birbirlerini suçladı.

Özay, evine gelen avukatın tecavüze kalktığını, boğuşma sırasında onu boğazına geçirdiği eşarbı sıkarak bayılttığını, sevgilisinin ise eşarpla boğduğunu öne sürdü. Altınöz de sevgilisinin iftira attığını, cinayetle ilgisi olmadığını söyledi.
      10 Nisan’da Mezitli Beldesi’nde içinde avukat Uğur Özdemir’in cesedi bulunan bavulu bir otomobilin bagajına yerleştirdiği sırada yakalanıp, katil zanlısı olarak, sevgilisi Orkun Altınöz’le birlikte tutuklanan Gülsen Özay, soruşturmayı yürüten savcıya şok ifadeler verdi. İstanbul’da iken kızkardeşi aracılığıyla tanıştığı avukatın, eşi Metin Uslu’dan ayrılmak için açılan boşanma davasını takip ettiğini, yıllarca dostane arkadaşlıkları olduğunu anlatan Özay, aile baskısından kaçıp Mersin’e yerleştiğini, internet ortamında tanıştığı Orkun Altınöz ile aynı evi paylaşıp nikahsız yaşadıklarını anlattı. Öldürülen avukatla hiç ilişkisi olmadığını kaydeden Özay’ın “Olaydan 10 gün önce Uğur Özdemir, beni ilk gördüğü tarihten beri unutamadığını, birlikte olmak istediğini, kabul etmezsem canına kıyacağı yönünde mesaj attı. 2 Nisan’da da Mersin’e geldiğini, benimle görüşmek istediğini anlattı. Çarşıda buluşup, yemek yedik. Ardından beni taksiyle evime bıraktı. Eve çıkmak istedi, kabul etmedim. Ben eve girdikten bir süre sonra o da geldi. Kapıyı açmak istemedim, sesini yükseltince içeri aldım. Girer girmez, ‘başkalarının altına yatıyorsun, onların farklı mı?’ diyerek hakaret etmeye, taciz etmeye başladı. Benimle Orkun’un resmini gördüğünde hakaret etti. Ben mutfağa girdim. Mutfakta kendisini ittim, yere düştü. Evden çıkmak istedim, kapıyı açamadım. Uğur arkamdan gelerek beni tuttu. Birlikte yere düştük. Beni mutfağa çekip, orada ilişkiye girmek istediğini söyledi. Boğuşmamız sırasında pantolonum diz kapağıma kadar indi ve iç çamaşırlarım göründü. Uğur üzerime çıktı. Tecavüz edeceğini anlayınca kendisine sert tepkiler verdim, tüm gücümü sarf edip kurtuldum'' dediği öğrenildi.
     
      ‘BOYNUNDA EŞARP İLE SEVİŞMEK İSTEDİ’
      Boğuşmanın salonda sürdüğünü anlatan Özay’ın, kendisini yakaladığında masanın üzerindeki eşarbı alarak, avukatın boynuna dolayıp, sıktığını söylediği belirtildi. Amacının avukatı öldürmek olmadığını dile getiren Özay’ın ifadesinde şu sözler de yer aldı:
      “Boynunda eşarp ile sevişmek istedi. Bu şekilde de ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ben de eşarbı sıkarak bayıltmak istedim. Uğur sırt üstü yere düştü, çırpınmaya başladı. Kontrol ettim, nefes alıyordu. Bana zarar vermesin diye ayaklarını ve ellerini de eşarpla bağladım. Uğur kendine gelip, bana küfretti, kendisini çözmemi istedi. Bu sırada Orkun geldi. Uğur’u yerde elleri ve ayakları bağlı bulunca bana küfretti. Uğur’un bana tecavüz etmek istediğini anlattım. Orkun ve Uğur birbirlerine küfür etmeye, bağırmaya başladılar. Orkun, Uğur’un boynundaki eşarbı sıkmaya başladı. Uğur’un dili dışarıya çıktı. Rengi sarardı, ağzından ve burnundan yoğun miktarda kan geldi, hareketsiz kaldı. Polis veya ambulans çağırmak istedim, Orkun, halledeceğini söyledi. ‘Etrafı toparla, ben geldiğimde çaresine bakarız’ diyerek çıktı. Uğur’un kalbini kontrol ettiğinde atmadığını hissettim. Elerinden tutup bıraktım, kolları cansız yere düştü. Yüzünü bu şekilde görmek istemediğim için kafasına poşet geçirdim. Orkun geldiğinde Uğur’u depo olarak kullandığım odaya götürdü. Benden poşet ve valiz istedi. Cesedi poşetle kapladı, birlikte valize koyduk.''
     
     CESETLE GEÇEN BİR HAFTA
      Kanlı eşarpları, Uğur’un ayakkabısını, montunu, kazağını bir poşete koyup çöpe attığını da anlatan Özay, bir hafta cesedin bulunduğu evde kaldıklarını, 9 Nisan’da polislerin gelip, kayıp avukatla ilgili Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünü ve ifade verdiğini, 10 Nisan sabahı da, sevgilisi gittikten bir süre sonra valizi sürükleyerek dışarı çıkardığını, bir arkadaşının otomobiline yükledikleri sırada ihbar üzerine gelen polislerin kendisini yakaladığını da kaydetti.
      Özay’ın suçladığı sevgilisi Orkun Altınöz de suçlamaların asılsız olduğunu, kendisine iftira atıldığını bildirdi. Kendisinin cinayetle ilgisi olmadığını iddia eden Altınöz’ün de ifadesinde, avukatı kendisinin öldürmediğini belirtip, “Cesedin bavula nasıl konulduğunu bilmiyorum. Uğur Özdemir’i ben öldürmedim'' dediği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:43

İLGİLİ HABERLER