Asayiş
  • 19.1.2018 09:47

AYM'nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkındaki gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayınlandı

Son dakika haberine göre, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkındaki gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın bireysel başvurusunda verdiği hak ihlali kararlarının gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi, Alpay ve Altan'ın tutuklamanın hukuki olmaması gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvurulara yönelik "kişi hürriyeti ve güvenliği" hakkı ile "ifade ve basın özgürlüğü" haklarının ihlal edildiğine karar vermişti.

ŞAHİN ALPAY, MEHMET ALTAN VE NAZLI ILICAK'IN TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Gerekçeli kararı aynı gün Yüksek Mahkemenin internet sitesinde yayınlanmıştı. Karar, bugün Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Söz konusu ihlal kararları oy çokluğuyla alınırken, Mehmet Altan hakkındaki kararın bir örneğinin, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesine, Alpay hakkındaki kararın bir örneğinin ise ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmedilmişti.

Başbakan Yıldırım'dan AYM'nin kararı hakkında açıklamaBaşbakan Yıldırım, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 'hak ihlali' kararı için, "Doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemesidir" demişti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.1.2018 09:48

İLGİLİ HABERLER