Asayiş
  • 2.9.2014 16:12

Babası öldürülen gencin intikam yemini

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Çaylıoğlu Köyü'nde 42 yaşındaki Mehmet Özdemir, çalıştığı ekmek fırınına giderken önünü kesen 30 yaşındaki Hidayet E. tarafından tabancayla öldürüldü. Özdemir'in oğlu 18 yaşındaki Mesut Özdemir, cinayetin ardından Facebook sayfasına, 'Babamın kanı yerde kalmayacak' notu yazdı.

Babası işe giderken öldürüldü, Facebook'ta intikam yemini etti
ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Çaylıoğlu Köyü'nde 42 yaşındaki Mehmet Özdemir, çalıştığı ekmek fırınına giderken önünü kesen 30 yaşındaki Hidayet E. tarafından tabancayla öldürüldü. Özdemir'in oğlu 18 yaşındaki Mesut Özdemir, cinayetin ardından Facebook sayfasına, 'Babamın kanı yerde kalmayacak' notu yazdı.

Olay, saat 01.30 sıralarında Çaylıoğlu Köyü Güneşli Mahallesi'nde meydana geldi. Çalıştığı ekmek fırınına giden Mehmet Özdemir'in önü, Hidayet E. tarafından kesildi. Tabancasını çeken Hidayet E., Mehmet Özdemir'i babasına ait marangoz atölyesine soktu. Hidayet E., bilinmeyen bir nedenle tartıştığı Mehmet Özdemir'e 2 el ateş etti. Yaralı halde kaçmaya çalışan Mehmet Özdemir, arkasından koşan Hidayet E.'nin 4 el daha ateş etmesiyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Silah sesini duyarak gelen Hidayet E.'nin ağabeyi 36 yaşındaki Adem E. de seken kurşunlardan birinin ayağına isabet etmesiyle yaralandı.

JANDARMAYA TESLİM OLDU

2 çocuk babası 10 yıllık fırın ustası Mehmet Özdemir'in cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hidayet E. de olayın ardından jandarma karakoluna giderek teslim oldu.

Fırının sahibi Tahsin Berber, işyerinde çalışan Mehmet Özdemir ile Hidayet E.'nin uzaktan akraba olduklarını ve aralarında husumet olup olmadığını bilmediğini söyledi. Hidayet E.'nin babası Erhan E. de oğlu ile Mehmet Özdemir arasında husumet olmadığını söyledi.

'YUVAMIZI YIKTINIZ'

Ölen Mehmet Özdemir'in oğlu Mesut Özdemir ise cinayetin ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında babasıyla çektirdiği fotoğrafı paylaşıp, "Çok zamansız gittin canım babam. Yarın hep birlikte üniversite kaydına gidecektik hani. Babamı hem vurdular hem de kendilerini aklamak için iftira attılar. Benim babam ucuz bir insan değildi. Herkes bilir, herkes tanır. Her şeyden önce Allah bilir. Annemin, kardeşimin boynunu büktünüz ya, yuvamızı yıktınız ya, üçten dokuza yemin olsun babamın kanı yerde kalmayacak. Nur içinde yat babacığım, mekanın cennet olsun" notunu yazdı.

Jandarma, cinayetle ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

TUTUKLANDI

Mehmet Özdemir'i tabanca ile öldüren Hidayet E., jandarmadaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Hidayet E. ifadesinde, Mehmet Özdemir'in annesiyle ilişki yaşadığını ileri sürdü ve cinayeti de bu yüzden işlediğini söyledi. Hidayet E. ifadesinde, "Annem ile Mehmet Özdemir'i takibe aldım. Anahtar kapının içine alınmıştı. Mutfağın penceresinden evimize girdim ve annem oturma odasında telefonda Mehmet Özdemir ile konuşuyordu. Annem ona 'Canım' diye hitap ediyordu. 'Bizim yatak odamızı biliyorsun, merdivenlerimizi biliyorsun' dedi. Telefon hattının Mehmet Özdemir'e ait olduğunu anladım. Birkaç ay önce de annem ile Mehmet Özdemir'i köyümüzde dedemin evine giderken gördüm" dedi.

Hidayet E., ifadesinin ardından tutuklandı. Adliyeden jandarmalar eşliğinde çıkarılan Hidayet E.'ye, dışarıda bekleyen ablası sarılmak istedi. Ancak buna izin verilmedi. Kadın, jandarma aracına götürülen kardeşinin arkasından gözyaşı döktü.

Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:08

İLGİLİ HABERLER