Asayiş
  • 29.4.2016 09:40

Bakın o paraların kaç lirası eksik çıktı...

Para saçan adam konuştu

Silahlı adam böyle para saçtı!

Kumkapı'da önceki akşam saatlerinde bir banka şubesinde 4 saat eylem yaptıktan sonra bankodan aldığı paraları binanın üzerinden çevreye saçan, daha sonra polise teslim olan Semih Bulut'un Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Zanlı, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Bu arada, zanlının olaysırasında bankanın güvenlik kamerası tarafından kaydedilmiş görüntüleri ile poliskamerasına yansıyan görüntüleri de ortaya çıktı.

Semih Bulut, poliste verdiği ifadesinde, amacının soygun değil eylem yapmak olduğunu belirtti. Bulut'un, geçmişte 50 milyonluk aile servetleri olduğunu, bunun dolandırıcılar tarafından çalındığını iddia ettiği öğrenildi. Semih Bulut, poliste verdiği 3 sayfalık ifadesinde, “Aile servetimiz elimizden gitti. Bu konuyla ilgili yargı süreci devam ediyor. Ancak hukuki süreç istediğimiz gibi gitmiyor. Bir türlü mağduriyetimiz giderilemedi. Amacım banka şubesine girerek, olay yerine gelen gazetecilere derdimi anlatmak ve bir çözüm bulunmasını sağlamaktı" dedi.

Silahlı adam Kumkapı'da para saçtı

DAHA ÖNCE DE POLİS TARAFINDAN GÖZALTINA ALINMIŞ

Zanlının daha önce de ruhsatsız silah bulundurmak, uyuşturucu kullanmak ve cinsel taciz suçlarından polise geliş kaydı olduğu öğrenildi.
Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Semih Bulut, “Derdimi Cumhurbaşkanı'na anlatmak istedim. Amacım onu bu durumdan haberdar etmekti" dedi.

BABASI DA VALİLİK ÖNÜNDE VE AYNI BANKA ŞUBESİNDE EYLEM YAPMIŞ

Bu arada, Semih Bulut'un babası Cuma Bulut'un da aynı gerekçelerle 2 kez eylem yaptığı ortaya çıktı.

2014 yılında Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği yakınlarında bulunan bir ağaca çıkan Cuma Bulut'un, üzerinde bomba olduğunu söyleyerek yetkililerle görüşmek istediğini söylediği öğrenildi. Çıktığı yerde 9,5 saat kalan Cuma Bulut'un, Rehine Kurtarma ve Müzakere Timleri tarafından ikna edildikten sonra teslim olduğu belirtildi.

2015 yılının Haziran ayındaki ikinci eyleminde ise, Cuma Bulut'un, oğlu Semih Bulut'un dün eylem yaptığı banka şubesinde 15 yaşındaki oğlunu bıçakla rehin aldığı ve mağduriyetinin giderilmemesi halinde onu öldüreceği tehditleri yağdırdığı kaydedildi. Baba Cuma Bulut'un yine Rehine Kurtarma ve Müzakere Timleri tarafından ikna edildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan Semih Bulut adlı zanlı Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, polis ekipleri de Bulut'un balkondan çevreye saçtığı soygun paralarını yerden tek tek topladı.

POLİS KAYIP 4 BİN 900 LİRAYI ARIYOR

Öte yandan, Semih Bulut'un bankadan alarak balkondan sokağa saçtığı toplam 43 bin 500 liranın 38 bin 600 liralık bölümünün polisler tarafından bulunarak bankaya teslim edildiği belirtildi. Geri kalan parayı bulmak için aramaların sürdüğü öğrenildi.

Kumkapı'daki çifte silahlı soyguncu tutuklandı

KUMKAPI'da, önceki gün akşam saatlerinde bir banka şubesinde 4 saat eylem yaptıktan sonra bankodan aldığı paraları binanın üzerinden çevreye saçan, daha sonra polise teslim olan Semih Bulut tutuklandı.

Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan zanlı, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan Bulut, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:27

İLGİLİ HABERLER