Asayiş
  • 19.10.2017 00:54

Bakkal dükkanında 2 koli ilaç ele geçirildi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde polis ve zabıta ekipleri bir bakkal dükkanında yaptıkları aramada, 2 koli ilaç ele geçirdi. İlaçların arasında sadece reçeteyle satılan antibiyotik haplar da ele geçirildi.

İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, ihbar üzerine Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir iş merkezindeki bakkala operasyon düzenledi. Suriye uyruklu Haşim Ş. isimli şahsın işlettiği bakkal dükkanındaki aramada, 2 koli Türkiye patentli ilaç ele geçirildi. Bakkal dükkanında satıldığı tahmin edilen ilaçlar arasında, eczanelerin reçetesiz satamadığı antibiyotik hapların da bulunduğu öğrenildi.

Kıyma da ele geçirildi
Ekipler aramalarda, marketlerin şarküteri reyonlarında ve kasaplarda satışına izin verilen kıyma ele geçirdi. Ekipler, ele geçirdikleri 50 kilogram kıyma haline getirilmiş tavuk etine imha edilmek üzere el koydu.
İş yerindeki aramalarda ayrıca tarihi geçmiş içecek ve gıda maddeleri de ele geçirirken, bin 500 paket gümrük kaçağı sigara da bulundu. Aramalarda 3 adet yabani saka kuşu ile 40 adet ergin kanarya ele geçirildi. Bir kişinin 50 kanarya kadar hayvanı beslemesinde kanunen sakınca olmaması nedeniyle kanaryaların Suriyeli şahsa iade edildiği öğrenilirken, saka kuşlarının ise doğaya salındığı bildirildi.
Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık 20 bin TL olduğu öğrenildi.

Bekir Şentürk

Güncellenme Tarihi : 18.10.2017 22:00

İLGİLİ HABERLER