Asayiş
  • 25.6.2014 18:18

Banka ATM'si soygununda güvenlik görevlisi öldürüldü

Kartal'da bir alışveriş merkezinin ATM'sine para yatırıldığı sırada silahlı 2 saldırgan, güvenlik görevlisini vurarak olay yerinden kaçtı.

Yüzleri maskeli 2 kişi, Kartal'daki bir alışveriş merkezinde bulunan ATM'yi tamir etmeye gelen banka görevlilerine ateş etti.

Olayda güvenlik görevlisi Ali Urşen hayatını kaybetti. Alışveriş merkezindeki güven timlerinin ateş açarak yaraladığı 2 zanlı ise para kasası olduğunu sandıkları tamir çantasını alarak kaçtı. Ancak aracı bir sokakta terk ettikten sonra kayıplara karıştılar.

Kartal'da bir alışveriş merkezinin önünde bulunan ATM'yi tamir için gelen banka görevlileri, yüzleri maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Olayda Ali Urşen adlı güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. 2 zanlı ise "para kasası" zannettikleri tamir çantasını alarak yaralı halde otomobille kaçtı. Soyguncular, daha sonra aracı bir sokakta terk ederek kayıplara karıştı.

FİLM GİBİ OLAY

Olay, Kartal'daki bir alışveriş merkezinin önünde meydana geldi. Arızalı otomatik para çekme makinesini tamir etmek için banka nakil aracıyla gelen görevliler, aracı otoparka bıraktıktan sonra, bir anda silahlı ve maskeli 2 kişinin saldırısına uğradı. ATM'ye para konulacağını zanneden 2 kişi, soygun amacıyla silahlarını ateşleyerek Ali Urşen adlı banka güvenlik görevlisini vurdular. Ağır yaralanan Ali Urşen, kaldırıldığı Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Maskeli soyguncular ise "para kasası" zannettikleri tamir çantasını alarak, geldikleri otomobile doğru kaçmaya başladı. O sırada alışveriş merkezinde olan ve silah seslerini duyarak dışarıya çıkan güven timleri, soygunculara ateş açtı. 2 zanlı olay yerinden otomobille kaçarken, aracı bir sokakta terk edip kayıplara karıştılar.

İKİSİ DE YARALI
Olay üzerine bölgeye çok sayıda çelik yelekli polis ekibi sevk edildi. Yapılan araştırmada araçta kan izlerine rastlandı. 2 saldırganın da yaralı olduğu anlaşıldı. Otomobilin içinde ise zanlıların aldığı tamir çantası bulundu.

POLİS, ELDE SİLAH ARAMA YAPTI
Bölgeye sevk edilen polis ekipleri silahlarını çekerek çevrede arama yapmaya başladı. Bu sırada, ağaçlık alandan ses gelmesi üzerine heyecanlı dakikalar yaşandı. Timler o bölgeye yöneldi; ancak soyguncuların izine rastlanmadı.

HASTANEDE ŞÜPHELİ BİR KİŞİ
Polisin olay yeri çevresindeki araştırması devam ederken, kilometrelerce uzaklıktaki Gaziosmanpaşa Özel Bahat Hastanesi'ne ayağından vurulan bir kişinin gelerek tedavi olduğu öğrenildi. Ancak bu kişinin tedavisi biter bitmez hastaneden ayrıldığı anlaşıldı. Polis ekipleri, olayla ilgisi olabileceği düşüncesiyle bu kişiyi aramaya başladı.
Zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Ramazan ALMAÇAYIR, Cengiz ÇOBAN / İstanbul DHA.

Ramazan ALMAÇAYIR, İstanbul DHA
 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:53

İLGİLİ HABERLER