Asayiş
  • 20.12.2014 18:56

Başkent'te biber gazlı müdahale

17 Aralık sürecini protesto eden ve Yatağan'da başlatılan 'Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü'ne destek veren Eğitim-İş Sendikası üyeleri Tandoğan Meydanı'nda toplandı. Toplanan üyeler Kızılay Güvenpark'a yürüyerek orada basın açıklaması yapmak istedi. Emniyet güçlerinin izin vermemesi üzerine gruba TOMA ve biber gazı ile müdahale edildi. Müdahalenin ardından 9'u kadın olmak üzere 40 eylemci gözaltına alındı.

EĞİTİM İŞ ŞUBE BAŞKANI VE ÜYELERİ GÖZALTINDA

Eğitim ve Bilim İş görenleri Sendikası'nın (Eğitim-İş), Yatağan'dan başlayan "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü" eyleminde Ankara Tandoğan Meydanı'na ulaşan öğretmenlere polis müdahalesi sonrasında Antalya'dan da bazı isimler gözaltına alındı.
Toplam 64 kişinin gözaltına alındığı olaylarda Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık ve Ramazan Azıtepe ve Selma Kum, polisin biber gazı ve TOMA'lı müdahalesinin ardından gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen ve emniyette ifade için tutulan Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, “Antalya'dan iki otobüs Tandoğan Meydanı'nda sabah saat 10.30 sıralarında ulaştık. Polis hiçbir uyarıda bulunmadan TOMA'larla ve gaz bombalarıyla saldırdı. Grubu tepeden tırnağa ıslattı. Yaşlı, genç, çoluk çocuk demeden hepimizi slattı. Ramazan Azıtepe ve Selma Kum arkadAaşımızla gözaltındayız. Sağlık kontrolünden geçirildik ve emniyette ifademiz alınması için bekliyoruz. Hiçbir uyarı yapılmadı. Tek suçumuz vatanımızın bütünlüğünü savunmak, hırsıza karşı koymak. Öğretmenlerimizin ve memurlarının haklarını savunmak. Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın cumhuriyet devrimleri. Yaşasın Eğitim İş" diye konuştu.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:29

İLGİLİ HABERLER