Asayiş
  • 10.10.2015 10:29

Başkent'te korkunç patlama: 95 ölü, 146 yaralı

 

Başkentte patlama: 20ye yakın ölü, çok sayıda yaralı

ANKARA'da tren garı kavşağında bu sabah patlamalar meydana geldi. Patlamalarda en az 86 kişinin öldüğü bildirildi. Ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.Öğlen saatlerinde yapılacak 'Emek, barış, demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Patlamalarda 86 kişinin öldüğü, 186 kişinin yaralandığı bildirildi. Ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

Panik olan vatandaşların polise ve ambulanslara saldırdığı, bazı kişilerin havaya ateş ettiği belirtildi. Polis ve yetkililerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor. Ayrıca olay yerine gelen bomba imha ekipleri de incelemelerini sürdürüyor.Görgü tanıkları, tren garının bulunduğu bölgede peş peşe iki bombanın patladığını ve canlı bomba olabileceğini iddia etti.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgeye ilk andan itibaren çok sayıda ambulans sevk edildi.Bakanlık yetkilileri, bölgeye ambulansların sevk edilmeye devam edildiğini kaydetti.Patlamada yaralananların, Dışkapı, Numune, Gazi, Hacattepe, Mustafa Kemal Atatürk Hastanelerine kaldırıldığı öğrenildi.Öte yandan AFAD ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ölü sayısının 86'ya çıktığını söyledi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu patlamada yaralanan 186 kişiden 26'sının ise ağır yaralı olduğunu söyledi.

 

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması!

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:03

İLGİLİ HABERLER