Asayiş
  • 27.10.2016 12:11

Başsavcılık tekme tahliyesine itiraz etti

Çekmeköy'de, belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği gerekçesiyle yargılanan sanık Abdullah Çakıroğlu'nun tahliyesine itiraz edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Çakıroğlu'nun dün yargılandığı davada tahliye edilmesine  itirazda bulundu.  

Başsavcı vekili Abdurrahman Üşenmez tarafından Anadolu 40. Asliye Cezamahkemesine gönderilen itiraz yazısında, üzerine atılı "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını" engelleme ve "hakaret" suçlarından tutuklu bulunan Çakıroğlu'nun, mevcut delil durumu ve sanığın üzerine atılı suçların yasada öngörülen hürriyeti bağlayıcı cezaların alt ve üst sınırları gözetilerek tahliyesine karar verildiği hatırlatıldı.              

Dilekçede, "Sanığın üzerine atılı suçların niteliği hakkında varolan delil durumu, atılı suçlara ilişkin hürriyeti bağlayıcı cezaların süresi, tutuklu kaldığı süre ve delillerin tamamen toplanmamış olması hep birlikte değerlendirildiğinde sanık hakkında verilen tahliye kararının kaldırılarak, sanığın atılı suçlardan CMK 100 ve devamı maddeleri uyarınca itirazen tutuklanmasına karar verilmesi talep olunur" denildi.    

Güncellenme Tarihi : 27.10.2016 12:12

İLGİLİ HABERLER