Asayiş
  • 18.3.2018 10:59

Batan gemiyi ilk olarak Kandil tayfası terk etti

Mehmetçiğimizin karşısında tutunamayarak geri çekilen PYD/PKK’ya destek için bölgeye giden Kandil’in lider kadrosu, zoru görünce tası tarağı topladı. Terörist başları, Afrin’de silah zoruyla tuttukları militanları kaderlerine terk etti.

HABER MERKEZİ

Afrin’de destan yazan Mehmetçiğimiz karşısında şamar oğlanına dönen PYD/PKK’lı teröristlere destek için bölgeye giden Kandil’in lider kadrosu, TSK’nın nefesini ensesinde hissedince ardına bakmadan kaçtı. “Batmakta olan gemiyi ilk kaptan terk edermiş” vecizesini hatırlatırcasına, yanlarında getirdikleri teröristleri bırakarak bölgeden kaçmaya çalışan terör elebaşları, Afrin’deki paniği de gözler önüne serdi. Afrin’in sözde asayiş sorumlusu terörist Abdurrahim İbrahim ve yardımcılarının bulunduğu binayı tek atışla vuran TSK’nın yağdırdığı bombalar karşısında paniğe kapılan ödlekler sürüsü çil yavrusu gibi dağıldı.

ÇİL YAVRUSU GİBİ DAĞILDILAR

Kaçan gruplardan en dikkat çekeni ise Kandil’den Afrin’e destek amacıyla gelen PKK üst düzey teröristler oldu. Terör örgütünün Kandil’den gelen lider kadrosunun sivil araçlarla Afrin’den kaçtığı belirlendi. Edinilen bilgiye göre, adım adım izlenen terör örgütü liderleri Afrin’den birer ikişer sivil araçlara binerek Basuta’ya geçti. Buradan da Neble’ye daha sonra Muşa askeri kampı civarında bulunan Tel Şair köyüne geçti. Basuta’dan ayrılan ikinci kısım terörist liderleri ise buradan Tel Rifat üzerinden geçerek Fafin köyüne ulaştı. Tel Şeir ve Fafin köylerinde toplanan PKK/PYD liderleri, Esed rejiminin hazırladığı otobüslerle Rakka’ya götürüldü. Terör örgütünün lider kadrosunun Afrin’i terketmesi geride kalan terörist kadrosunda da paniğe yol açtı. Bir kısım teröristlerin ise TSK ve ÖSO ile karşı karşıya gelmek istemedikleri bu sebeple silah bıraktıkları belirlendi. Afrin’deki sivil halk ise terör örgütü üyelerinden bazılarının silah bıraktığını doğruladı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2018 10:59

İLGİLİ HABERLER