Asayiş
  • 5.6.2011 15:45

BATMANLI ASKER İNTİHAR ETTİ

Ağabeyi Sadık Özel, intiharın yaşandığı bildirilen saatten kısa bir süre önce kardeşi ile konuştuğunu belirterek, "Saat 10.20’de kardeşimle telefonla görüşürken, ’Komutan deyip telefonu açık bıraktı. Kardeşim telefonda açık konuşamıyordu ama yerinin iyi olmadığından hep yakınıyordu" dedi.

Batmanlı Jandarma er Zeki Özel, dün vatani görevini yaptığı Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bulunan Harunlu Jandarma Karakolu’nda intihar etti. Batman’daki ailesine haber verildikten kısa süre sonra cenazesi Batman’a akşam saatlerinde getirildi. Zeki Özel, gece geç saatlerde Batman merkeze bağlı Aydınkonak Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Batman İpragaz Mahallesi’nde bugün kurulan taziyede Özel’in anne ve babası intihar olayı ile ilgili konuşmadı. Zeki Özel’in ağabeyi 26 yaşındaki Sadık Özel, kardeşinin intihar ettiğine inanmadığını söyledi. En son dün saat 10.20’de kardeşiyle telefonda konuştuğunu anlatan Sadık Özel, "Kardeşim yerinin iyi olmadığını söylüyordu. İyi bir yerde görev yapmadığından yakınıyordu. 10 dakika görüşmemiz oldu. Sonra da, ’Komutanımız geldi’ deyip telefonu açık bıraktı. Daha sonra ne kadar ulaşmaya çalıştıysam bir türlü görüşemedim" dedi.

Kardeşi Zeki Özel’in 7 aylık asker olduğunu anımsatan ağabey Sadık Özel, intihar etmesi için bir sorunu olmadığını belirterek, "Son 4 aydır Yüksekova Harunlu Karakolu’nda görev yapıyordu. 11 kardeşiz. Zeki, 6’ncı kardeşimiz. G-3 tüfeğini seriye bağlayarak boğazına isabet eden 3 kurşunla intihar ettiği söylendi. Olay sırasında kardeşimin elinde bir mektup olduğu söyleniyor. Ancak, bu henüz bize ulaşmış değil. Ayrıca askeri birimlerin otopsi yapıp- yapmadığını bilmiyoruz. Çünkü elimizde olayla ilgili hiçbir şey yok. Olayın saat 10.30-12.00 arasında olduğu söyleniyor. Bu olay telefon görüşmemizin hemen ardından yaşanmış. Yani kardeşimle konuştuğum an intihar etmiş olması gerekiyor ki ben silah sesi duymadım. Olayın açıklığa kavuşması için Harunlu Karakolu’na kadar gitmeyi kararlaştırdık. Böyle bir ölümü kardeşim haketmedi."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 16:55

İLGİLİ HABERLER