Asayiş
  • 5.7.2013 14:24

Biber gazına tepki gösterdi, işinden oldu

İSTANBUL Taksim Gezi Parkı direnişine destek amacıyla İzmit'te yapılan gösteri sırasında Ak Parti il binasına yürüyenlere polisin sıktığı biber gazından annesinin fenalaştığını söyleyerek Facebook hesabında iddiaya göre polise hakaret etmekle suçlanan Tekin Beyaz işinden oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde 7 yıldır çalışan 35 yaşındaki Tekin Beyaz, polisin sıktığı biber gazının, olayın yaşandığı Anıtpark mevkiinde oturan annesinin evine de dolması ve annesinin de fenalaşması üzerine tepki gösterdi. Tekir Beyaz, Facebook hesabından iddiaya göre polise hakaret içerikli yazılar yazdı, sonra da sildi. Beyaz silmeden önce bu yazıları kopyalayan kişiler suç duyurusunda bulundu.

EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bir süre sonra polis, annesinden ayrı oturan Tekin Beyaz'ın Derince İlçesi'ndeki evine sabaha karşı baskın yaparak gözaltına aldı. Evde arama yapan ekipler bilgisayarlarına da el koydu.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Tekin Beyaz sevk edildiği Kocaeli Adliyesi'nde savcılık tarafından alınan ifadesinde, gazdan annesinin etkilendiğini, annesinin fenalaşması üzerine kendisini kaybederek o ruh haliyle facebook'ta hakaret içerikli duygularını yazdığını, bir süre sonra silmesine rağmen kendisini sevmeyen bazı kişilerin bunları kopyalayıp ihbarda bulunduklarını söyledi. Savcılık alınan bu ifadenin ardından Beyaz'ı mahkemeye sevk etmeden serbest bıraktı.

TAZMİNATSIZ ATILDI

Tekin Beyaz, bu gelişmelerin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde ofis hizmetinde çalışırken, Marina bölgesindeki otoparkta temizlik işinde görevlendirildi. Tekin Beyaz daha sonra da 7 yıldır çalıştığı işinden çıkarıldı.

Hakkını mahkemede arayacağını söyleyen Tekin Beyaz, otoparkta görevlendirilince Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu arayarak durumu anlatıp kendisini affetmesini istediğini, Başkan Karaosmanoğlu'nun da "Az bile yapmışlar. Talimat vereyim seni işten atsınlar" dediğini, sonra da tazminatsız olarak işten atıldığını öne sürdü.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 13:47

İLGİLİ HABERLER