Asayiş
  • 16.11.2009 16:18

BIÇAĞI FIRLATIP KIZININ BOĞAZINI KESTİ; KIZ ÖLDÜ, BABA SERBEST !

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Cuma Gölge (47) hazır bulundu.

Duruşmada ''kızını öldürme kastıyla hareket ettiği'' suçlamasını kabul etmeyen ve hastanenin ihmalinin bulunduğunu öne süren Gölge, şunları söyledi:

''Eve geldiğim sırada eşim ve kızımın tartıştığını öğrendim. Eşim, kızımı bana şikayet edince sinirlendim. Atmak için bir şeyler aradım. Bu sırada elime bıçak geldi ve attım. Aramızda 3-4 metre mesafe vardı. Kızım, boğazının kanadığını söyleyince yarasına tampon yapıp hemen hastaneye götürdüm. Hastanede acilen kızımın ameliyat edileceğini söylediler. Kızım da hastanede polise konuyla ilgili ifade verdi. Kızıma acil serviste pansuman yaptıktan sonra 3 saat doktorun gelmesini bekledik. Bu sırada beni de ifade vermek üzere karakola götürdüler. Ben hastaneye geldiğimde kızımın ameliyattan çıktığını ve durumunun iyi olduğunu belirttiler. Ancak bir süre sonra tekrar ameliyata aldılar ve bir süre sonra da kızımın öldüğünü söylediler. Benim attığım bıçakla kızımın ölmüş olabileceğini sanmıyorum. Çünkü yarası sıyrık şeklindeydi. Kızımı hastaneye götürmeseydim belki de ölmeyecekti.''

Sanık avukatı Murat Akbay da olayla ilgili hazırlanan adli tıp kurumu raporunda, Yağmur Gölge'nin (19), aldığı bıçak yarasından kaynaklanan iç kanama sonucunda kanın kalbe birikmesinden öldüğünün yer aldığını söyledi.

Bu nedenle müvekkilinin taksirle yaralamadan yargılanması gerektiğini savunan Akbay, ''Sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep ediyoruz'' dedi.

Mahkeme heyeti, suçun sanık lehine değişme ihtimalini ve delillerin toplanmış olmasını göz önünde bulundurarak sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Avukat Murat Akbay, duruşmadan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, genç kızın ölümünden hastanedeki acil servis görevlilerinin sorumlu olduğu yönündeki iddiayı tekrarladı.

Akbay, olayın 17.30 sıralarında meydana geldiğini, ancak Yağmur Gölge'nin 23.30 sıralarında öldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

''Yaralıya göğüs cerrahi uzmanlarının müdahale etmesi gerekirken, kulak burun boğaz uzmanları müdahale etmiştir. Üst üste 2 kez narkoz verilerek ameliyat yapılmıştır. Raporda da ölüm nedeninin iç kanamadan kaynaklandığı belirtilmiştir. İddiamız doğrultusunda olay gecesi Adana Devlet Hastanesi Acil Serviste görevli olan doktorlar hakkında soruşturma başlatıldı.''

Sanık Cuma Gölge, 20 Mayıs tarihinde olayın ardından tutuklanmış ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 13:59

İLGİLİ HABERLER