Asayiş
  • 29.6.2016 09:32

Binali Yıldırım ölü sayısını açıkladı!

Başbakan Binali Yıldırım 36 kişinin hayatının kaybettiği Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Başbakan Yıldırım gazetecilere açıklamalarda bulundu.

''YARALILAR BÖLGEDEKİ DEĞİŞİK HASTANELERDE TEDAVİ ALTINA ALINMIŞTIR''
Başbakan Binali Yıldırım, “ Bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlama sonucu şuana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Ayrıca çok sayıda yaralanma meydana gelmiştir. Yaralılar bölgedeki değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Bu vesile ile hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah’tan rahmet diliyorum yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

''BU SALDIRI MASUM İNSANLARI HEDEF ALAN ALÇAKÇA PLANLANMIŞ BİR TERÖR EYLEMİDİR'' 
Başbakan Yıldırım; “Değerli arkadaşlar terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı memleketimizin huzur güvenini tesis ettiği bir dönemde ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçak bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülkelerin bütün milletlerin tehdit eden küresel bir olaydır. Ve terörle mücadelede küresel ölçekte karşılıklı iş birliğiyle sürdürebilmelidir. Amacı hedefi ne olursa olsun hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güç ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmayla birbirine kenetlenmesi terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır. Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun” dedi.

“TERÖR EYLEMİNİN DAEŞ ÖRGÜTÜNCE GERÇEKLEŞTİĞİNİ İŞARET ETMEKTEDİR”
İlk tespitlerin DAEŞ’i gösterdiğini belirten Başbakan Yıldırım, “Arkadaşlarımız hala tespitler yapıyorlar şuana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var yaralılarımızın birçoğu hafif yaralı çok az sayıda durumu ciddi olan yaralılarımız mevcuttur. Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir. Bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir. Havaalanımız 02:00 - 02:20 itibariyle uçuş ve kalkışlara açılmış olup hava trafiği normale dönmüştür” dedi.

“HERHANGİ BİR GÜVENLİK ZAFİYETİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”
Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü; “Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Bütün bu detaylar biliniyor. Arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit ettiler. İlerleyen zaman içerisinde olayın oluş şekli, bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki havaalanının gerek gidiş, gerek geliş katında herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini arttıran bir neden olmuştur. Bunun da bilinmesi lazım. Kaçan terörist olduğu değerlendirilmiyor ama her ihtimal bütün ayrıntılarıyla dikkate alınıyor. Her üç canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattığı yönünde ilk bulgular mevcuttur. Daha fazla detay yapılan çalışmalar sonunda ortaya çıkacaktır. Tespit çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde açıklanacak. Yaralı olan güvenlik görevlilerimizin olduğunu söyleyebilirim. Muhtemelen yabancı uyruklu da var, vatandaşlarımız da var. Daha fazla detay veremiyoruz.”

Başbakan Binali yıldırım açıklamanın ardından havalimanındaki taksiciler kooparatifine gelerek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Binali Yıldırım burada yaptığı taksicilere yaptığı açıklamada “Başınız sağolsun diyorum. Milletimizin başısağolsun. Aslında bu kahpece saldırı milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine karşı yapılmıştır. Terörün dini, milleti olmadığı, amacının korku salmak, masum insanların hayatına son vermek olduğu bu olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

Güncellenme Tarihi : 29.6.2016 10:16

İLGİLİ HABERLER