Asayiş
  • 16.12.2017 01:02

Bir haftalık bebeğin cesedi hastane morgunda kaldı

Kan davalı oldukları için güvenlik nedeniyle isimleri gizli tutulan anne ve baba, kız bebeği almak için evden çıkamayacaklarını söyledi

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde geçen hafta dünyaya gelen ve yoğum bakım ünitesine alınan bir bebek hayatını kaybetti. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Karacadağ bölgesindeki bir köyde yaşayan ailesi, kan davası nedeniyle evden çıkamadıkları gerekçesiyle cenazeyi alamayacaklarını belirtti.

Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Karacadağ bölgesindeki bir köyde yaşayan hamile kadın, geçtiğimiz hafta aniden başlayan doğum sancıları nedeniyle, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine getirildi. Burada acil ameliyata alınan kadın, bir kız bebeği dünyaya getirdi. Ancak durumunun kritik olması nedeniyle yoğun bakım ünitesinde kuvöze alınan bebek, burada yapılan müdahalelere rağmen dün hayatını kaybetti.

Bunun üzerine hastane yetkilileri aileyi arayarak, bebeklerinin hayatını kaybettiğini ve cenazesinin alınmasını istedi. Ancak aile, köylerinde yaşanan kan davası yüzünden güvenlik nedeniyle evden çıkamadıklarını ve cenazeyi alamayacaklarını bildirdi. Morgda bekletilen bebeğin cenazesi, bugün almaya giden dayısına da teslim edilmedi.

Güncellenme Tarihi : 15.12.2017 23:39

İLGİLİ HABERLER