Asayiş
  • 29.5.2015 02:25

Boğazı kesilen çocuğun katil zanlısı komşusu çıktı


23 Aralık 2008'de meydana gelen olayda, ev hanımı Ferdane (40) ile emekli madenci Ali Osman Cinkılıç'ın (43) kızları Sümeyye Cinkılıç (3), tek katlı evlerinde odasında uyuduğu sırada pencere camı kırılarak kaçırılmıştı. Pencerenin önüne 'Saat 24.00'e kadar 5 bin lira getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın' yazılı not bırakılmasının ardından, Sümeyye Cinkılıç isimli küçük kız, evden 200 metre uzaklıktaki çöp konteynerinde boğazı kesilmiş halde bulunmuştu.

ANNE, KÜÇÜK KIZININ ÖLÜMÜYLE İLGİLİ YARGILANMIŞTI
Olayın ardından cinayet şüphelisi olarak anne Ferdane Cinkılıç ve sevgilisi olduğu iddia edilen komşusu C.B. tutuklanmıştı. Eşinden fidye koparmak amacıyla, kızını komşusuyla kaçırıp öldürdüğü iddiasıyla ‘ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemiyle yargılanan Ferdane Cinkılıç ve C.B., 7 ay sonra delil yetersizliğinden tahliye edilmişti. İki şahıs daha sonra Şubat 2011'de aynı gerekçeyle beraat etmişti.

EMNİYET OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMADI, YENİDEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yeniden başlatılan soruşturma kapsamında pencere önüne bırakılan nottaki el yazısı, mahallede ikamet eden kişilerinkiyle karşılaştırıldı. Daha sonra Adli Tıp raporunda, nottaki yazının Fatma K.’nın (37) el yazılı olduğu belirlendi. Hemen harekete geçen polis ekipleri Fatma K.’yı gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen Fatma K., avukatının itirazı üzerine 1 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MAHKEME KUŞKU BIRAKMAYACAK ŞEKİLDE YENİDEN RAPOR İSTEDİ
Mahkeme, sanık avukatının itirazı üzerine, fidye notunu kuşkuya yer bırakmayacak şekilde yeniden rapor alınması için Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi'ne gönderdi. Yeniden hazırlanan raporda, fidye notunun Fatma K.'nın el yazısıyla kesin olarak uyuştuğu belirlendi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, Fatma K. hakkında yakalama kararı çıkardı. Polis tarafından bugün evinden alınarak adliyeye götürülen Fatma K., 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'kuvvetli suç şüphesi' ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, Fatma K.’nın adliyeden kelepçelenerek çıkarıldığı sırada çekim yapmak isteyen AA Kozlu serbest muhabiri Gökhan Yılmaz saldırıya uğradı. Yılmaz, Fatma K.’yi görüntülediği sırada arkasından koşarak gelen Fatma K.’nin eşi Nizamettin K.’nın tekme ve yumruk darbelerine maruz kalarak yaralandı. Başından yaralanan ve dişleri kırılan muhabir Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, saldırgan olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:10

İLGİLİ HABERLER