Asayiş
  • 18.9.2015 02:18

Boydak oprerasyonunda flaş gelişme

Memduh Boydak, "Ülkemiz sıkıntı içindeyken böyle bir konu ile gündeme gelmek istemezdim" dedi.
Kayseri’de dün sabah saatlerinde yapılan operasyon çerçevesinde gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, iş adamları Mehmet Filiz ve Ahmet Türkmen, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Mahkemenin ardından Kayseri Adalet Sarayı önüne gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı ve iş adamı Mehmet Filiz, “Memduh bey, Ahmet Türkmen ve benim hakkımda beraat kararı verildi ama haftada bir gün imza atacağız. Onun dışında bir şey yok. Diğer 4 arkadaşımı da sonuna kadar bekleyeceğim. Çünkü yapılan bir şey yok. Her hangi bir olumsuzluk yok. Bu insanların en önemli özellikleri eğitime verdikleri katkılardır. Hepsinin eğitime katkıları vardır. Bırakın bir insanı tehdit etmeyi, bir insanın elinden arsasını almayı ceplerinden para vererek başkalarının eğitimlerine katkı yapıyorlar. Bu insanlara yapılanlar yazıktır. Zulümdür” dedi.
“ÜLKEMİZ SIKINTI İÇİNDEYKEN BÖYLE BİR KONU İLE GÜNDEME GELMEK İSTEMEZDİM”
Boydak Holding Ceo’su Memduh Boydak da, yaptığı konuşmada, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu durumdan dolayı, birkaç gündür gözaltında olduğum için dün 5 tane bugün de 2 tane şehidimizin olduğunu biliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bir an önce ülkemizin içerisinde bulunduğu terör belasından sıyrılmasını cani gönülden temenni ediyorum. Aslına bu sıkıntılar içinde böyle bir konu ile gündemde olmayı pek arzu etmezdim. 2 gündür buralardayız. Devam eden bir soruşturmadan dolayı buralardayız. 16 Eylül 2015 sabahı Melikşah Üniversitesi ile alakalı başlatılan soruşturma çerçevesinde ifademe başvurulmak üzere emniyete çağrıldım” diye konuştu.
Melikşah Üniversitesi’ne bundan sonra da katkılarının devam edeceğini dile getiren Memduh Boydak, “Hukuka ve Türk adaletine olan saygımız, inancımız mütevelli heyet başkanlığını yürüttüğüm üniversite hakkında sorulara içtenlikle cevap verdim. Ülkemizin yetişmiş insan gücüne katkı sağlamak amacıyla 2008 yılında kurulan 2009 yılında da eğitime başlayan yapılan insan kaynağı ve alt yapı çalışmaları ile kısa sürede saygın öğretim kurumları arasında katılan Melikşah Üniversitesi’in gelişimi için daima katkıda bulunduk. Katkıda bulunmaya çalıştık ve inşallah bundan sonrada katkıda bulunmaya çalışacağız. Bu üniversiteyi kurarken bir gün böyle bir davadan dolayı yargılanacağımız aklımıza gelmedi ama özellikle ifade etmek istiyorum ki pişman değilim” şeklinde konuştu.
Gayelerinin ülkeye, topluma, çevrelerine ve doğdukları topraklara mümkün olduğunca destek vermek olduğunun altını çizen Boydak, “Attığımız her adımda pusulamız hukuki ve vicdani prensipler ve onlara yüzde 100 saygıdır ancak aynı hassasiyeti beklemek de bizim hakkımızdır. Hukukun üstün olduğu bir Türkiye özlemi hepimizin isteği olmalıdır” dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:20

İLGİLİ HABERLER