Asayiş
  • 22.5.2015 15:23

"Bu dünya kötü, ölüp gidelim" deyip 4 kızını zehirledi!

Edinilen bilgiye göre olay, 2014 yılı Aralık ayında meydana geldi. H.Y. (11), M.Y. (10), R.Y. (8) ve N.Y (6) isimli 4 kız kardeş, rahatsızlanarak babaları tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastanede 4 kız kardeşin ilaç alarak zehirlendiği anlaşılınca, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma sonrasında kardeşler, ilaçları kendilerine babalarının verdiğini söyleyince baba Fazlı Y., 'yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“BU DÜNYA KÖTÜ, ÖLÜP GİDELİM”
Mahkemeye sosyal hizmetler uzmanlarıyla birlikte gelen 11 yaşındaki H.Y. ve 10 yaşındaki M.Y.,’nin ifadeleri ise duyanları şaşkına çevirdi. H.Y., “Babam yalan söylüyor. Ben onu affedebilirim ama yalan söylediği için affetmeyeceğim. Bize bu dünya kötü, ölüp gidelim diyerek ilaçları kendisi verdi. Ama kendisi içmedi. Bize hastanede sorarlarsa ilaçları benim verdiğimi söylemeyeceksiniz dedi. Daha sonra biz kusmaya başladık. Kusmaya başlayınca bizi hastaneye götürdü. Daha önce de bizi öldürmeye çalıştı” diye konuşurken, baba Fazlı Y. ise “Ben onlara bakmakta zorlanıyorum. Kimsesizler yurduna vermek için resmi müracaatta bulundum. Ama onları öldürmek istesem neden rahatsızlandıklarında hastaneye götüreyim. H.Y. benim öz çocuğum değil ama buna rağmen ona öz babası gibi baktım. DNA testinde öz çocuğum olmadığını öğrendim. Öz babası olmadığım için beni suçlamaya kalkıştı. Ben çocuklarıma bakmak zorundayım. Kızlarım çocuk evinde kalıyor. Çalışıp onlara bakmam lazım, beraatimi istiyorum” diyerek kendini savundu.
Mahkeme heyeti, 8 yaşındaki R.Y. ve 6 yaşındaki N.Y.’nin de tanık olarak dinlenmesi için bir sonraki duruşmaya getirilmelerine ve Fazlı Y.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 18 Haziran tarihine erteledi.

BÜLENT VELİOĞLU

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:18

İLGİLİ HABERLER