Asayiş
  • 2.9.2014 12:03

Bursa'da facianın eşiğinden dönüldü

Vatmanın dikkati faciayı önledi

Alınan bilgiye göre, olay merkez Osmangazi ilçesi Gökdere metro istasyonunda öğle saatlerinde meydana geldi. 50-55 yaşlarında henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, Gökdere metro istasyonunda tramvay gelirken başı dönüp raylara düştü. 12 yıllık tren sürücüsü Atilla Poyraz ise şahsı fark ederek acil frenine bastı. Yaklaşık 50 kilometre hızla seyreden ve istasyona yaklaşan tramvay raylardaki adamın ayaklarının yanı başında durdu.

Görevliler hemen inerek raylardaki kişiyi kontrol etti. Fenalık geçirdiği görülen şahıs hemen raylardan kaldırılarak olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırdı. Şahsın herhangi bir yara almadan olayı atlattığı öğrenilirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, sürücü Atilla Poyraz'ı dikkatinden dolayı tebrik etti.
Olay herhangi bir adli vaka olmadığı için polis de tutanak tanzim etmedi. Şahıs ise daha sonra evine gönderildi.

Kahraman vatman, o anı anlattı
Bursa'da hafif raylı sistem Gökdere İstasyonu'nda baş dönmesi sonucu rayların üzerine düştüğü ileri sürülen vatandaşı dikkati sayesinde kurtaran Bursaray Vatmanı Atilla Poyraz, o anı anlattı.

Bursa'da, Bursaray hafif raylı sistem Gökdere İstasyonu'nda rayların üzerine düşen bir kişiyi dikkati sayesinde ani fren yaparak ölümden kurtaran vatman Atilla Poyraz, olay anını anlattı. Bursaray'da 12 yıldan beri vatman olarak çalışan Poyraz, ilk defa başına bu tür bir olay geldiğini dile getirdi. Olay anında çok heyecanlandığını belirten Atilla Poyraz, "Moladan çıkmıştık. 11.39 civarı olay oldu. Tünelden çıktım. Yolcunun banktan kalktığını gördüm. Raylara atlayacağı aklıma gelmedi. Birden kollarını havaya açar gibi oldu ve raylara atladı. O anda 12 yıllık tecrübem ile tehlike freni yaptım ve yarım metre kala durdum. Bayağı heyecanlandım, elim ayağım boşaldı. Bir yarım metre daha gitseydim ayaklarının üzerinden geçecektim. Tehlike freni yapınca tren içinde biraz kaos oldu. Tehlike freni sert bir fren. Kapıyı açtım ve yolcuya baktım bir şey olmadığını görünce rahatladım. Daha sonra yolcular indi” açıklamasını yaptı.

"1-2 SANİYE GEÇ FREN YAPMIŞ OLSAYDIM TRENİN ALTINDA KALIRDI"
Dikkati sayesinde bir vatandaşı ölümden kurtaran Poyraz, "Vatandaşın baş dönmesi sonucu düştüğü bilgisine ulaştım fakat bu konuda tereddüdüm var, intihar olabilir. Arkadaşlarım tebrik etti. 1-2 saniye geç fren yapmış olsaydım veya tehlike frenini geç yapsam yüzde yüz trenin altında kalırdı" diye konuştu.
BURULAŞ Genel Müdür Levent Fidansoy ise, “Personel seçimini en doğru şekilde yaptığımızı bir kez daha anladık. Vatmanımızı gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:09

İLGİLİ HABERLER