Asayiş
  • 29.9.2016 08:07

Büyük skandal

Tecavüz sonucu hamile kaldığı bebeği doğumdan 10 gün sonra ölünce gömen L.H. ve annesine 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bebeğin cesedi bulunamayınca anne-kız beraat etti

İstanbul'da 24 yaşındaki L.H., 4 yıl önce tecavüz sonucu hamile kaldı. Hamilelik zehirlenmesi şikâyetiyle Bakırköy Devlet Hastanesi'ne gidince erken doğum yaptı. 8 aylıkken doğan kızına Ömür adını verdi. Bir süre kuvözde kalan bebek, hastaneden taburcu olduktan üç gün sonra öldü. L.H. ve annesi Ş.H. bebeği yıkayıp kefenledi. Ardından kimseye haber vermeden Şamlar köyündeki bir mezarlığa gömdü.

İşitme tarama testi için Aile Hekimliği'ne davet edilen L.H., bebeğin öldüğünü söyleyince soruşturma başlatıldı. L.H. ve annesi Ş.H. hakkında "İhmali davranışla kasten adam öldürmek" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istendi. Tüm aramalara rağmen bebeğin defnedildiği yer tespit edilemedi.

İddianamede, şüphelilerin bebeğin bakım, gözetim görevlerine ve bebeğin sağlık durumuna kayıtsız kaldıkları belirtildi. Bakırköy 10 Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada L.H., "Tecavüze uğradığımı kimseye söylemedim. Bebeğe evimizin teras katında kimseye göstermeden baktım. Annem çocuğu gömdü ama nereye gömdüğünü bilmiyorum" dedi.

İki sanık da delilleri karartma şüphesi nedeniyle geçen yıl tutuklandı. Sonraki duruşmada anne-kız ifade değiştirdi. L.H., "Toprağı elimle kazdım, üzerine bir taş koydum" dedi. L.H. ile annesi delillerin toplanmış olduğu nazara alınarak 9 Eylül 2015 günü tahliye edildi. Mahkeme, sanıklar hakkında atılı suçu işlediklerine dair somut ve kesin delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi. (Sabah)

Güncellenme Tarihi : 29.9.2016 10:44

İLGİLİ HABERLER