Asayiş
  • 26.9.2016 15:04

Bylock kullanan 25 öğretmen gözaltında

Denizli’de Bylock kullanan 25 öğretmen gözaltında

Denizli''de polis, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün haberleşme sistemi 'Bylock'u kullanan 25 öğretmeni gözaltına aldı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu sabah, ‘Bylock’ operasyonu yaptı. Denizli’de FETÖ yanlılarının darbe girişimi gecesi ve sonrasında iletişim kurduğu iddia edilen ‘Bylock’ sistemini kullandığı belirlenen 30 öğretmen hakkında gözaltına kararı verildi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 25 öğretmeni evinde gözaltına alındı. 5 öğretmenin ise arandığı belirtildi. Gözaltına alınan öğretmenler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, evlerinde de aramalar yapıldı.

”OPERASYONLARI YAPANLAR ARASINDA DA FETÖ'CÜLER OLABİLİR”
FETÖ'cülerin iletişim sistemi Bylock programını kullanan 20 bin kişiye daha operasyon yapılacağı yönündeki iddiaları değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun çarpıcı bir saptamada bulundu.

Torun, operasyonu yapanların arasında da FETÖ'cüler olabileceğini savundu ve operasyonların siyasi ayağının da gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Torun düzenlediği basın toplantısında, MİT’in, FETÖ'cülerin iletişim sistemi Bylock programını kullanan 53 bin kişilik listesinin ardından 20 bin kişilik yeni bir liste belirlediği iddiasını değerlendirdi ve şunları söyledi: ”Cadı avı devam ediyor. Maalesef hükümet de bu işin içinden çıkamıyor. Kendi içinde de FETÖ'cü olanları bildiği için ne yapacağını şaşırmış durumda. Sonuçta görülüyor ki bir çok masum vatandaşımız da, bu süreçten çok olumsuz bir şekilde etkilenmekte. İşin askeri, eğitim, adli ayakları kuruldu ama siyasi ayağında bir değerlendirme olmadı. Siyasi ayağında hala FETÖ operasyonu gerçekleşmedi. Biz bunu bekliyoruz. Bir çok insan bedel ödüyor. Belki de o karar mekanizmasında olan o insanların tavsiyesiyle, yönlendirmesiyle bedel ödeniyor. Bir an önce işin siyasi ayağının da değerlendirilmesi gerekiyor.

AMA BURASI TÜRKİYE

Torun ”Yeni bir darbe tehlikesi var mı ?” sorusuna da, “15 Temmuz sonrasında bazı ihbarlar olduğuna tanık olduk. Halen bir kaygı, endişe var ama bu saatten sonra böyle bir tehlike olduğunu düşünmüyorum. Ama tabi burası Türkiye. Bir yandan da acaba demekten de geri duramıyorum. 15 Temmuz öncesi bana darbe olur mu diye sorsaydınız asla olmaz, bugünün Türkiye'sinde böyle bir şey yaşamayız derdim. Ama karşı karşıya kaldık” dedi.

Güncellenme Tarihi : 26.9.2016 15:06

İLGİLİ HABERLER