Asayiş
  • 21.10.2016 00:04

Bylock’u yazan doçent tutuklandı

FETÖ’nün iletişim kanalı Bylock’un yazılımını yaptığı iddia edilenİhsan T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün örgüt içi iletişim için kullandığı kriptolu iletişim kanalı Bylock'un yazılımını yaptığı iddia edilen kripto uzmanı İhsan T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve bir süredir İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri süren İhsan T. bu sabah İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Soruşturma savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından ifadesine başvurulan İhsan T. Bylock'un yazılımını yaptığı iddiasını reddetti. TÜBİTAK'ta görev yaptığını kabul eden şüpheli, bazı gizli projelerde görev aldığını doğruladı. Savcı, İhsan T.'nin Bylock'un kurucusu olduğu, iş ve yetenek kapasitesi bakımından böyle bir programı kolayca hazırlayabileceği, ayrıca FETÖ örgütünün sohbet ağabeyliği yaptığı, Şerif Ali Tekelan ve Yahya Serin FETÖ kurmayları ile aynı yerde kaldığı gibi gerekçelerle "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçu kapsamında tutuklanmasını talep etti.

İhsan T.'yi sorgulayan İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tutuklama kararı verdi. Hakim Mustafa Çakar kararında İhsan T'nin ByLock yazılımcısı olduğu iddiasına dikkat çekti.Kuvvetli suç şüphesi olduğunu belirten hakimlik, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçu kapsamında kararını verdi.

Güncellenme Tarihi : 20.10.2016 23:28

İLGİLİ HABERLER