Asayiş
  • 23.2.2007 14:08

ÇALDIĞI KAZAN HAYATINI KARARTTI

Yetiştirme yurdunda büyüyen ve 19 yaşındayken bakır kazan çaldığı için devlet tarafından iş verilmeyen 32 yaşındaki Yusuf Kaya, sesini duyurmak için il il gezerek yazdığı dövizle eylem yapıyor.
Annesi ile babası kendisine bakmadığı için 7 yaşındayken SHÇEK Kars Çocuk Yuvası'na yerleştirilen Yusuf Kaya, yurttan çıktıktan sonra aç kaldığı için Iğdır'da bakır kazan çaldığını, ancak bundan sonra hayatının karardığını söyledi. Kazan çaldıktan sonra yakalandığını ve 1 ay hapis yattığını belirten Kaya, "Sabıkalı olduğum için iş bulamadım. Yıllar geçtikçe büyük bir pişmanlık yaşıyorum. Cahillik dönemimde yaptığım bir hatanın bedelini ağır ödüyorum" dedi.
Hırsızlık yaptığı için pişman olduğunu belirten Kaya, il il gezerek durumu protesto ettiğini söyleyerek, "Adapazarı, gezdiğim 51. il. Açtığım pankartta 'Bir tepsi baklava çaldım' yazıyor. Ama ben kazan çaldım. Böyle yazmamın nedeni ise Gaziantep'te baklava çalan çocukların toplumda ilgi görmesi. Belki bana da yardım eden olur ve iş bulurum diye bu şekilde yazdım" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:35

İLGİLİ HABERLER