Asayiş
  • 11.8.2013 16:38

Çayda boğulan 7 Suriyelinin isimleri belli oldu

Batman Çayı'nda 7 Suriyelinin cesedinin bulunması

-Batman Valiliği:
"AFAD Müdürlüğümüz kazada hayatını kaybeden
Suriyelilerin tüm işlemlerini yakından takip etmiştir"


BATMAN (AA) - Batman Valiliği, Batman Çayı'nda 7 Suriyelinin cesedinin bulunması olayıyla ilgili olarak, AFAD Müdürlüğünün kazada hayatını kaybeden Suriyelilerin tüm işlemlerini yakından takip ettiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) Batman-Silvan yolunun 15'inci kilometresinde Batman Çayı'nda bir kişinin boğulduğu ihbarı üzerine arama ve kurtarma ekiplerinin olay yerine intikal ettiği belirtildi.

Ekiplerin yürüttüğü yoğun çalışma sonucu saat 18.10 civarı Civan Roj Ergül'ün (20) cesedinin sudan çıkarılarak adli işlemler için önce sağlık ekiplerine, daha sonra da ailesine teslim edildiği bildirilen açıklamada, çalışmalar devam ederken yakın bölgede bir otomobilin dereye uçmuş halde bulunduğu bilgisinin iletildiği kaydedildi.

Bunun üzerine ekiplerin bu olaya da anında müdahale ederek söz konusu aracı içindekilerle birlikte sudan çıkardığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan incelemede, aracın Suriye uyruklu vatandaşlara ait olduğu ve MOBESE kayıtlarına göre kazadan 8 gün önce Van ilimizden yola çıktığı belirlenmiştir. Sudan çıkarılan araçtaki Maryam Almostaf (18), Shahed Almostaf (1),  Ayat Almostaf (24), Mayadah Almostaf (26), Jazia Alsaid (47), Ahmad Otman (39) ve Yısra Muhammed Hano (40) olmak üzere toplam 7 kişinin hayatını kaybettiği tespit edilmiştir.

Her iki olayda da ihbar alınır alınmaz olay yerine derhal ulaşılarak çalışmalar titizlikle yürütülmüştür. Olayın ilk anından itibaren AFAD Başkanlığı ile koordineli çalışılmış olup ihtiyaç duyulması ihtimaline karşın Şanlıurfa ve Elazığ illerimizden takviye arama ve kurtarma ekipleri istenmiştir. Ekipler yola çıkmasına rağmen çalışmalarımız sonuçlandırıldığı için gelmelerine gerek kalmamıştır. AFAD Müdürlüğümüz kazada hayatını kaybeden Suriye uyruklu vatandaşların tüm işlemlerini yakından takip etmiştir.Yaşanan trajik kaza ile ilgili olarak ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri de seferber olarak örnek bir duyarlılık sergilemişlerdir."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:51

İLGİLİ HABERLER