Asayiş
  • 27.7.2014 15:15

Cayır cayır yanan halk otobüsünden çıkamadılar

Tuzla'dan Topkapı istikametine gitmekte olan 500 T numaralı halk otobüsünde yangın çıktı. İlk belirlemelere göre, 4 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda yaralı da hastanelere kaldırıldı.

500 T numaralı halk otobüsünün ön kısmından  TEM otoyolu Kavacık mevkiinde  bir anda alevler çıkmaya başladı.

Otobüsün şoförü Abidin Arslan, aracı sağ taraftaki bariyerlere çarparak durdurdu ve kapıları açarak yolcuların inmesini sağladı. Çarpmanın etkisinden yaralananlar, dumanlardan etkilenenler oldu. Yaralılar Ümraniye ve Beykoz devlet hastanelerine kaldırıldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Otobüste kalan 3 kişinin öldüğü öğrenildi. Polis, yanan otobüs ve çevresinde inceleme yapıyor.

YARALI YOLCU KONUŞTU

TEM otoyolu Kavacık Mevkii'nde meydana gelen kazada yaralanan 30 yaşındaki Yunus Aktaş tedavi edildiği Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşadıklarını anlattı.

Bir avukatlık bürosunda çalışan Aktaş, şunları söyledi: “Otobüs sağ şeritte giderken şoför yanındaki iki kişiyle yol boyunca sohbet ediyordu. Birisi koltukta diğeri de kapının dibinde duruyordu. Şoför arkadaş sağa kırdığında, emniyet şeridine girdiğinde ‘Ne yapıyorsun sen’ diye bağırdım. O sırada zaten hiç bana bakmadan refüje girdi. 10 saniyelik bir olay zaten. Depo mu patladı? Nasıl oldu bilemedim? Ben kendimi sol tarafa attım. Cam kırıldı camdan kendimi aşağıya attım. Zaten kollarım kırık içerisinde ayaklarımda bir şey var tam olarak bilmiyorum. Araç o kadar hızlı değildi. Yolda trafik yoktu. Seri bir şekilde akıyordu. Sadece şoförün yanındakilerle sohbet etmesinden kaynaklanan bir durum. Otobüste bütün koltuklar doluydu ayakta da kişiler vardı. Sağ tarafta komple kadın ve çocuklar vardı. Yangının içerisinde kalan muhtemelen kadın ve çocuklar ben kendimi camdan dışarı attım. Ambulans beklemeden kendi imkanlarımla hastaneye geldim.”
OTOBÜS YANGINIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri tarafından halk otobüsündeki yangınla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi: 27.07.2014 Günü saat 14.30 sularında Tuzla-Topkapı seferini yapan C-465 KOD numaralı Halk Otobüsü,Kavacık mevkiinde yanmıştır.

Şoför ve görgü tanıklarından edinilen ilk bilgilere göre,sefer halindeki otobüsün ön kısmından bir anda alevler çıkmaya başlamış ve araç şoförü sağ bariyerlere sürterek aracı durdurmuş ve kapıları açarak yolcuların tahliyesini sağlamıştır.Olayda üç kişi hayatını kaybetmiştir.Yaralılar ise Ümraniye ve Beykoz devlet hastahanelerinde tedavi altına alınmıştır.

Yaşamını kaybeden yolcularımıza Allahtan rahmet,yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir.Kamuouyunu bilgisine sunarız.

İSTANBUL ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ŞİRKETLERİ


CENAZELER ADLİ TIP'A KALDIRILDI

TEM Otoyolu'nun Kavacık mevkiinde Özel Halk Otobüsü'nün yanması sonucu feci şekilde can veren 4 kişinin cenazesi Adli Tıp'a kaldırıldı.

İtfaiyenin otobüsteki yangını söndürmesinin ardından, Olay Yeri İnceleme ekibi Özel Halk Otobüsü içinde çalışma yaptı. Ekibin çalışması 4 saat sonra tamamlanabildi. Otobüsten çıkarılan cesetler, belediyeye ait 2 cenaze aracıyla önce Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna, oradan da Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Ölen 4 kişiden sadece Tevrat Barışık adlı kadının kimliği belirlenebildi. Diğer 3 kişinin kimlik tespiti ise Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak. Yangın sonucu kullanılamaz hale gelen otobüs de çekici tarafından olay yerinden kaldırıldı. 

Olay nedeni TEM'de her iki yönde de araç yoğunluğu yaşandı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:58

İLGİLİ HABERLER