Asayiş
  • 2.7.2015 10:51

Cemaatin MASON kumpası çözüldü

Ergenekon'dan Mason üstatlarına suikast emri aldığı iddiasını ortaya atan Hamurcu, talimatı Paralelci polis amiri Gafur Ataç ile iki polisten aldığını itiraf etti

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği yöneticilerine suikast yapılacağına yönelik 2010'da telefonla emniyeti arayan Hacı Ali Hamurcu eşkal olarak da kendini tarif etti. Gözaltına alındıktan sonra ifadesinde, kendisini azmettirirdiğini iddia ettiği eski avukatı Yusuf Erikel'in Ergenekon sanıkları emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve avukat Kemal Kerinçsiz ile bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Savcılık, 2011'de suikast iddiasına ilişkin takipsizlik kararı verdi. Bu kez avukat Erikel'in şikayeti üzerine Hamurcu hakkında iftira ve suç uydurmaktan İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın 29 Ocak'ta yapılan duruşmasında Hamurcu "Beni kullandılar. Bana baskı ve tehditle ifade verdirdiler" dedi.

Geçen haftalardaki son duruşmada ise Hamurcu kendisini 3 polisin azmettirdiğini, bunlardan birinin Paralel Yapı soruşturmasından tutuklu olan emniyet amiri Gafur Ataç olduğunu anlattı.

Hamurcu, bu söylediklerini dönemin özel yetkili savcıları Muammer Akkaş ile Cihan Kansız'a da anlattığını ancak o ifadesinin yok edildiğini öne sürdü.

Hamurcu, "Ben de Gaffur Ataç, komiser Hasan Basri, Mahmut isimli polis, binbaşı Fatih Sabuncu, yüzbaşı Recep Eker, MİT görevlisi Enver Demirci, Metin İlga ile irtibat elemanı Zafer Acar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ederim" dedi.

Davayı kara bağlayan mahkeme, Hamurcu'yu iftira ve suç uydurmaktan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Hamurcu'yu azmettirdiği öne sürülen polisler hakkında soruşturma başlatılması için İstanbul Cumhuriyet savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık kumpası araştırmak için soruşturma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:34

İLGİLİ HABERLER