Asayiş
  • 19.3.2018 11:32

CHP’li belediye usulsüz içki ruhsatı verdi

Toplumun milli ve manevi değerlerine her fırsatta düşmanlık besleyen CHP, bu sefer sert kayaya çarptı. Daha önce taciz iddialarıyla gündeme gelen CHP’li Maltepe Belediyesi’nin şimdi de cami ve okul çevresinde bulunan işletmelere usulsüz şekilde içki ruhsatı verdiği belirlendi.

Milletin değerleri ile barışık gençleri zehirlemek için her yolu deneyen CHP, bu kez sert kayaya çarptı. Daha önce taciz iddialarıyla gündeme gelen CHP’li Maltepe Belediyesi’nin şimdi de cami ve okul çevresinde bulunan işletmelere içki ruhsatı verdiği belirlendi. İçkili mekanlara ruhsat verilmesi nedeniyle CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 23 Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Ruhsat ve Denetim Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 26 kişi hakkında, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldığı bildirildi. İddianamede, CHP’li Başkan ve Belediye Meclis Üyeleri’nin içkili yer bölgesi tespiti ile ilgili olarak belediye meclisince 5 Aralık 2014 tarihinde alınan kararda mevzuata aykırı hareket edildiği ifade edildi.

KAYMAKAMLIK GÖRÜŞ BİLDİRMİŞTİ

Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçedeki içkili yerler krokisini belirlemişti. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın başını çektiği bazı belediye meclis üyeleri ve görevlileri, Maltepe Kaymakamlığı’nın ‘Genel Güvenlik ve Asayiş Yönünden Sakıncalı’ olduğu görüşüne rağmen söz konusu yerlerin, içkili yerler krokisine eklenmesine dair belediye meclis kararı alınmasını sağladı. CHP’li belediyenin duyarlı bazı meclis üyeleri de, skandal kararda imzası yer alan başkan, meclis üyeleri ve diğer belediye görevlilerini savcılığa ‘İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’in 29. ve 30. maddelerine aykırı işlem yapmak suretiyle görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle şikâyet etti.

BAKANLIK SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

Meclis üyelerinin şikâyet üzerine, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında içkili yer bölgesine dâhil edilmek istenen işletmelerin Halk Eğitim Merkezi’nin yakınında bulunduğu, bir diğerinin Kız Meslek Lisesi’nin yakınında olduğu, bir başkasının da Akşam Sanat Okulu ve ibadethane bölgesinde bulunduğu tespit edildi. İçkili mekanlara verdiği ruhsatlar nedeniyle dava açılan Maltepe Belediyesi’nin soruşturma dosyasına İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’nin raporunun da yer aldığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı’nın söz konusu olayla ilgili şüpheliler hakkında soruşturma izni verdiği ancak Danıştay’ın söz konusu izne yapılan itirazı reddederek olayın soruşturulmasının önünü açtığı öğrenildi.

(CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç)

26 KİŞİ HAKKINDA İDDİANAME DÜZENLENDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı; görevini kötüye kullandıkları iddia edilen Belediye Başkanı Ali Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri Esra Kaya Erdoğan, Hasan Türker, Hüseyin Bingöl, Gültekin Karataş, Ömer Ekşioğlu, Deniz Erzincan, Alev Dağlayan, Canan Sezgin, Canan Döner, Temel Tellioğlu, Tülay Düztaş, Ziya Hayırlıoğlu, Mehmet Türkyılmaz, Levent Zengin, Erdoğan Canekan, Özgür Yıldırım, Erkan Dinçel, Ecvet Eşlegül, Hasan Gökkaya, Özgür Aksoy, Yasemin Boyraz ve İlyas Güldiken ile Belediye Ruhsat ve Denetim Müdürü Ali Yüce ve İnşaat Mühendisi Mehmet Fatih Geyik, Zabıta Memuru Yusuf Şirin hakkında iddianame düzenledi.

“HAKSIZ MENFAAT SAĞLADILAR”

İddianamede, Başkan ve Belediye Meclis Üyeleri’nin içkili yer bölgesi tespiti ile ilgili olarak belediye meclisince 5 Aralık 2014 tarihinde alınan kararda mevzuata aykırı hareket edildiği, içkili yer bölgesine alınmaması gereken bölgeleri içkili yer bölgesine dâhil ederek bu iş yeri sahiplerine haksız menfaat sağladıkları belirtildi. Şüpheli İnşaat Mühendisi Mehmet Fatih Geyik ile Zabıta Memuru Yusuf Şirin’in söz konusu içkili mekânların mesafe ölçümlerine ilişkin tutanakları gerçeğe aykırı düzenledikleri vurgulandı. İddianamede ayrıca, Ruhsat ve Denetim Müdürü Ali Yüce’nin ise mesafe ölçümü yapılırken denetim görevini yapmamak suretiyle ölçümlerin gerçeğe uygun yapılmamasında sorumluluğunun bulunduğu ifade edildi.

13 belediye meclis üyesinin de müşteki olarak yer aldığı iddianamenin Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği öğrenildi.

Muhammed UZUN


Yeni Akit Gazetesi

Güncellenme Tarihi : 19.3.2018 11:33

İLGİLİ HABERLER