Asayiş
  • 17.12.2017 13:06

CHP'li Öztürk Yılmaz 2014 yılında vatan hainleriyle beraber

Eski Başkonsolos yeni CHP'li Öztürk Yılmaz 2014 yılında vatan hainleriyle…

Bir dönem Türkiye’nin Musul Başkonsolosu olarak görev yapan CHP’li Öztürk Yılmaz’ın 2014 yılının Haziran ayında FETÖ okulunda Gülen’in bölge imamları ile toplantı yaptığı ortaya çıktı. Şimdi kamuoyu şu soruya cevap arıyor. Türkiye’nin FETÖ ile canla başla mücadele ettiği bir dönemde bir başkonsolosun FETÖ imamları ile ne işi var? Öztürk Yılmaz’ın CHP’den milletvekili olmasında FETÖ’nün etkisi oldu mu? Özellikle Zarrab davasında FETÖ ağzı ile konuşan CHP’li Öztürk hala FETÖ etkisinde mi?

Güneş'in haberine göre rehin alınmadan 7 gün önce Yılmaz'ın ABD'nin Kuzey Irak'taki askeri üs alanı içerisinde yer alan FETÖ'ye ait Işık Üniversitesi'ne gittiği ortaya çıktı. FETÖ'nün sözde Kuzey Irak imamı Talip Büyük başta olmak üzeri örgütün eğitim imamı Cemal Bulut ve medya imamı Doğan Ertuğrul ile Yılmaz'ın içeriği sır olan bir görüşme gerçekleştirdi.


(CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz)

HIZLA YÜKSELDİ

Başkonsolos Yılmaz görüşmenin ardından çıkışta FETÖ'nün sözde imamları ve üst düzey yöneticileriyle birlikte görüntülendi. Yılmaz, Türkiye'nin girişimleri sonucu terör örgütü DEAŞ'ın elinden rehinelerle birlikte kurtarıldı. Türkiye'nin 1 numaralı gündemi artık Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz olmuştu. Yurda kahraman gibi dönen Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği destekle Ardahan'dan milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.

FETÖ'nün 2008 yılında açtığı Işık Üniversitesi sadece öğrencilere ev sahipliği yapmıyordu. Öğrencilerin yanı sıra yabancı konuları da misafir ediyordu. Sözde üniversite, ABD'li yetkililer ve birçok yabancı ülkenin konsolosları ile temsilcileri tarafından 'toplantı merkezi' olarak hizmet veriyordu. FETÖ'nün Kuzey Irak imamı Talip Büyük'ün ihanetleri ise saymakla bitmiyor.

Türkiye'ye karşı operasyonlarda başrol üstlenen Büyük, terör örgütü PKK'ya sızan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personelini ifşa ederek bölgedeki etkinliğimizi ve istihbarat ağını çökertme girişiminde bulunmuştu.

Güncellenme Tarihi : 17.12.2017 14:14

İLGİLİ HABERLER