Asayiş
  • 13.3.2018 13:12

Çiftlik Bank'ta alacaklılar kamyonlarla bastı!

Çiftlik Bank'ta sular durulmuyor! Alacaklılar kamyonlarla bastı!

Çiftlik Bank'ta son dakika kritik gelişme! Uzun zamandır gündemde olan ve merkez binasını boşaltan Çiftlik Bank'ın alacaklıları Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan tesislerini kamyonlarla bastı. Alacaklılar, dolandırıldıklarını ifade ederek tesiste bulunan hayvanları kamyonlarına yüklemek istedi

Aylardır gündemde olan, haklarında bir dizi suç duyurusu bulunan Çiftlik Bank ile ilgili en kritik gelişme bu sabah yaşandı. Türkiye genelinde 500 bine yakın kişinin üye olduğu Çiftlik Bank'ta bir süredir üyelere ödeme yapılmıyordu. Bugün paralarını alabilmek için şirketin Ümraniye'deki binasına çok sayıda kişi geldi.

HAYVANLARINI GERİ ALMAK İSTEDİLER

İHA'nın haberine göre; şirket binasına giden vatandaşlar karşısında sadece boş bina gördü. Bunun üzerine Bursa'nın İnegöl ilçesinde Çiftlik Bank'a yatırım amaçlı hayvan satan yaklaşık 200 çiftçi, alacaklarını alamayınca tesisi kamyonlarla basarak hayvanlarını geri almak istedi.

ÖZEL HAREKAT TEDBİR ALDI

Kalabalığın giderek artması üzerine Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekibi takviye olarak tesise gönderildi. Tesisin çevresinde önlem alan JÖH kalabalığı buradan uzaklaştırmaya çalıştı.

Olay yerine kısa sürede çok sayıda Jandarma ekibi gönderildi. Tesise saldırmaya çalışanlarla Jandarma arasında zaman zaman arbede çıktı. Jandarma ve İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü ise öfkeli vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Tesislerin önünde bir süre bekleyen vatandaşları ikna eden jandarma ekipleri, kalabalığı dağıttı.

ÇİFTLİK BANK'IN SAKARYA'DAKİ TESİSLERİNDE ARAMA YAPILDI

Öte yandan DHA'nın haberine göre; Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki, Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisi'nde, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı ile arama yapılarak, evraklara el konuldu.

Taraklı'da bulunan Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisi ile ilgili Taraklı Kaymakamlığı'nın 'Usulsüz faaliyet yürütüldüğünü' bildirmesi üzerine tesisle ilgili soruşturma başlatan Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı tesise ait binalarda arama yapılması kararı verdi. Kararın ardından tesise giden Taraklı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tesiste arama yaparak bazı evraklara tedbir amaçlı el koydu. Sakarya Tarım İl Müdürlüğü görevlileri de 20 bini aşkın tavuğun bulunduğu tesiste inceleme yaptı.

 

Gece saatlerinde Çiftlik Bank üyesi olan bazı kişiler, şirket yetkililerinin olduğunu duyumu ile paralarını geri alabilme umuduyla tesise geldi. Jandarma ekipleri, tesisin etrafında güvenlik önlemi alarak kalabalığın içeriye girmesini engelledi. Bir süre tesisin kapısının önünde bekleyenler daha sonra Çiftlik Bank'tan şikayetçi olmak için ilçe jandarma karakoluna gitti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Tesiste bulunan çalışanlar içeride bulunan hayvanların zarar görmemesi için soruşturma süresi boyunca görevlendirildi. Ekipler, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tesis etrafında güvenlik önlemi aldı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan "Çiftlik Bank" açıklamasında, "Bakanlığımızın 6502 sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirdiği inceleme ve denetim faaliyetinde, denetime konu firma hakkında banka hesaplarına bloke konulması, herhangi bir bankacılık işlemi yapmasının engellenmesi gibi bir işlemi ya da yönlendirmesi olmamıştır" denilmişti.

Güncellenme Tarihi : 13.3.2018 13:13

İLGİLİ HABERLER