Asayiş
  • 5.7.2015 21:05

Çin’de kalan cenaze için hükümetten yardım istedi

Giresun’un Eynesil ilçesine bağlı Kekiktepe köyünde yaşayan Naciye Albar, 28 Haziran 2015 Pazar günü çalıştığı kuru yük gemisi Çin’in Şangay Limanına yanaşırken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 45 yaşındaki torunu Akif Albar’ın cenazesini istiyor. Yetkililerden bir an önce torununun Türkiye’ye getirilmesini isteyen acılı babaanne Naciye Albar, Zeytinburnu’nda bulunan Giresunlular Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ı ziyaret ederek yardım istedi. Turan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenerek cenazenin getirilmesi için gerekli girişimlerin başlatılmasını talep etti.
Konuya ilişkin açıklama yapan Turan, “Akif Albar 28 Haziran’da Çin’de Şangay açıklarında hayatını kaybetti. Bir kuru yük gemisinde çalışıyordu. Gemi personeli olarak çalışıyordu ve kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kardeşimizin çalışmış olduğu şirket Çin makamlarıyla irtibata girdi ve cenaze Çin makamlarına teslim edildi. Ancak üzerinden 10 güne yakın bir zaman geçmesine rağmen hala cenazemizi Çin’den alamadık.

Giresun’daki ailesi, hanımı, annesi ve çocukları perişan durumdalar. Kıymetli hemşerilerimiz federasyonumuza müracaat ettiler. Kardeşimizin cenazesini bir an önce Türkiye’ye gelmesi için ailesine kavuşup burada defin işlemlerinin yapılması için girişimde bulunması noktasında müracaatları oldu. Biz burada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve Dışişleri Bakanımıza çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce hemşerimizin cenazesinin Çin makamlarından teslim alınarak Türkiye’ye gönderilmesini arzu ediyoruz. Israrla bekliyoruz” dedi.
Turan, “Hala Çinlilerin cenazemizi orda tutmasını ve birkaç günde hal olunabilecek bir meseleyi günlerdir ki şirket tarafından bildiğimiz kadarıyla cenazeyle ilgili ödenmesi gereken ücretler de gerekli yerlere iletildi, ödendi. Gerekli girişimler yapıldı yazışmalar yerine getirildi. Ancak hala belirsizlik sürüyor’’ diye konuştu.

“BİZE YARDIM EDİN”
Akif Albar’ın acılı babaannesi Naciye Albar, torununun bir an önce Türkiye’ye getirilmesini istedi. Albar, “Allah rızası için, Ramazanın yüzü suyu hürmetine bu ölümüzü bize ulaştırmasını istiyoruz. Ben babaannesiyim. Cumhur reisimizden, başbakanımızdan yardım istiyoruz. Evlerimiz her gün cenaze. Ekmek aşı yiyen yok, çoluk çocuk kırım kırım kırılıyor. Yardımınızı istiyoruz. Buralara düştük. Ramazanın yüzü suyu hürmetine bize bir yardım edin” dedi. 

İLYAS KAÇAR

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:30

İLGİLİ HABERLER