Asayiş
  • 22.10.2014 01:35

Cizre'de Kürtçe bilmeyen gencin aracını yaktılar

Olay, saat 22.30 sularında E-24 Uluslararası Karayolu Cizre Belediyesi mevkiinde meydana geldi. Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarından çıkan yüzleri maskeli bir grup gösterici, yola barikatlar kurup yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yaptı.

Göstericiler bu esnada Şırnak istikametinden gelen ve Şırnak Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanı Doğan Altınok’a ait 35 EL 681 plakalı otomobili durdurup kimlik kontrolü yapmak istedi ancak sürücünün 'Kürtçe bilmiyorum' demesi üzerine göstericiler önce aracın camlarını kırdı, ardından da araca molotof kokteyli atarak aracı ateşe verdi.

Sürücü yanan araçtan karşı sokağa kaçarak kurtuldu. Göstericiler polis ekipleri gelmeden ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Yanan araca itfaiye ekipleri köpüklü su ile müdahale edip söndürürken, otomobil kullanılmaz hale geldi.

Yaşanan olayı büyük bir korku içerisinde gazetecilere anlatan Doğan Altınok, "Nusaybin Caddesi'nde seyir halindeyken sokak arasından çıkan yüzleri maskeli bir grup önümü kesip aracı durdurdu. Daha sonra da benim mesleğimi, ya da kim olduğumu sormadan Kürtçe birkaç şey söylediler. Ben de 'Kürtçe bilmiyorum mümkünse Türkçe söyleyin cevap vereyim' deyince göstericiler bana 'sen nasıl Kürtçe bilmiyorsun' deyip aracın camlarını kırmaya başladılar. Engel olmaya çalıştığım sırada da bir kişi otomobilin içine molotof kokteyli atınca ben de canımı kurtarmak için araçtan inip sokağa kaçtım. Ardından birkaç molotof kokteylini daha arabaya attılar, polisler gelmeden olay yerinden kaçtılar" dedi.

Yaşanan olayın ardından olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis ve özel harekat timleri sevk edildi. Güvenlik güçlerinin çevre güvenliği almasından sonra hurdaya dönen araç bir kurtarıcı tarafından yoldan kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:53

İLGİLİ HABERLER