Asayiş
  • 23.6.2017 15:54

Çocukları havalı tabancayla sırtından vuran şahıs tutuklandı...

Erzurum'da evinin penceresinden havalı tabancayla ateş ederek sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşındaki İkra Kaya’yı sırtından vuran 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay önce serbest bırakıldı, ardından itiraz üzerine tutuklandı. Erzurum 2’nci Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Akçay, çocukları yanlışlıkla vurduğunu savundu, pişman olduğunu söyledi. Aileler ise çocuklara gürültü yaptıkları gerekçesiyle ateş edildiğini düşünüyor. Çocukların yakınları "Ya çocuklarımız ölseydi" diye tepki gösterdi. Sanığın avukatı ise 2 çocuğu yaralayan müvekkilinin tutuklanmasına ilişkin medyayı suçladı.

Olay, 19 Haziran günü saat 18.30 sıralarında Erzurum’un merkez Palandöken İlçesi Adnan Menderes Mahallesi’nde meydana geldi. Ömer Murat Akçay, oturdukları apartmanın dördüncü katındaki evinin penceresinden havalı tabancayla iddiaya göre sokaktaki kola şişesine ateş etti. Hedefi tutturamayan Akçay, karşı apartmanın önünde oynayan Sümeyye Boz ile İkra Kaya’yı yaraladı.

Bir acı hisseden, ancak annelerinin atletlerindeki kanı görmesiyle durumları fark edilen 2 çocuk, ambulansla Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan kontrolde çocukların sırtlarından vurulduğu belirlendi. İkra ameliyata alındı ve vücudundaki tek saçma çıkarıldı. Sümeyye Boz ise hastanede müşahade altına alındı.

"CANIM SIKILDI, TABANCAYLA ATEŞ EDESİM GELDİ"

Olay yerinde inceleme ve araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, çocukların oturduğu apartmanın karşısında oturan ve bu tür silahlar kullanan Ömer Murat Akçay’ı gözaltına aldı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Güngör Akçay ile Prof. Dr. Müfide Akçay’ın oğlu Ömer Murat Akçay, polise verdiği ilk ifadede, avcılık belgesi olduğunu belirtti.

Akçay, "İftar saati canım sıkıldı. Tabanca ile ateş edesim geldi. Sokakta duvarın üstünde kola şişesi duruyordu. Bir el ateş ettim vuramadım, sonra bir el daha ateş ettim şişeyi vurdum. Bu arada bahçenin içinde çocukları gördüm ama ben onlara ateş etmedim" diye konuştu.

Çocukları havalı tabancayla sırtından vurmuştu... Tutuklandı...
Anne Prof. Dr. Müfide Akçay

ÖNCE SERBEST BIRAKILDI

Güncellenme Tarihi : 23.6.2017 15:56

İLGİLİ HABERLER