Asayiş
  • 6.9.2015 21:30

Dağlıca'da 400 kilo bomba patlattılar

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler yola yerleştirdikleri patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Bombalı saldırı ve ardından başlatılan hava destekli operasyonda çıkan çatışmalarda şehit ve yaralıların olduğu belirtildi.

Dağlıca'da PKK'lılar, operasyona giden iki zırhlı araç geçerken tuzakladığı 400 kilo C-4’ü uzaktan kumanda ile patlattı.

TAM 400 KİLO C-4 PATLATILDI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler yola 100 metre aralıklarla tuzakladıkları 400 kilo C-4 plastik patlayıcıyı, Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona giden iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Bombalı saldırıda çok sayıda şehit ve yaralının olduğu belirtildi.

PATLAYICIYI YAĞMURLU VE SİSLİ HAVADA DÖŞEDİLER

Teröristlerin 400 kiloluk bombayı yağmurlu ve sisli havadan da yararlanarak yola döşedikleri ortaya çıktı. Hainler 400 kiloluk patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

SICAK TEMAS KURULDU

Şehit ve yaralıların olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çok sayıda PKK'lının öldürüldüğü gelen bilgiler arasında.

Bugün saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere  ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

BAŞBAKAN GÜVENLİK TOPLANTISI İÇİN ANKARA’YA DÖNDÜ

Bu arada Türkiye ile Hollanda arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını Konya’da izleyen Başbakan Davutoğlu, karşılaşma süresince sık sık telefonla görüştü. Maçın son dakikalarında statdan ayrılan Başbakan Davutoğlu’nun Dağlıca’daki saldırı nedeniyle uçakla Ankara’ya giderek kurmaylarıyla Güvenlik Toplantısı gerçekleştirecek.

HAKKARİ VALİSİ: "ŞEHİT VE YARALILAR VAR" 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giden askeri zırhlı araçların geçişi sırasında patlama meydana geldi. İHA'nın telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat şehit ve yaralıların olduğunu söyledi.Canbolat, detaylı açıklamanın Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılacağını belirtti.   

YARALI ASKERLER TEDAVİ ALTINA ALINDI

Hakkari Dağlıca'da gerçekleşen mayınlı saldırı sonucu yaralanan 6 asker Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Yeşiltaş Karakolu'na bağlı birlikler karakol istikametinde ilerlediği sırada, PKK'lıların 100 metre aralarla döşediği mayınları Yeşiltaş Köyü yakınlarında uzaktan kumanda ile infilak patlatması sonucu şehit ve yaralıların olduğu saldırıda.
Yaralanan 6 asker zırhlı araçlarla Yüksekova Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Şiddetli yağmur nedeniyle helikopter kalkamadığı için yaralıların burada tedavi edildiği belirtildi.
Şehit ve yaralı haberlerinin gelmesi ile birlikte Hakkari’de de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Her ihtimale karşı hastane önünde yoğun güvenlik önlemleri alınarak çok sayıda ambulans ise hazırda bekletildi.

MAYIN YENİ DÖŞENDİ

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısının gerçekleştiği bölgede, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) önceki gün yaptığı çalışmada 2 el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneğini imha ettiği, saldırıda kullanılan mayının ise yola yeni döşendiği tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, TSK bölgede mayın arama çalışmalarını sık sık tekrar ediyor, saldırının düzenlendiği Yüksekova ilçesinin Dağlıca ile Yeşiltaş arasındaki bölgesinde de bu çalışmalar yürütüldü.

Önceki gün yapılan aramada, 2 EYP düzeneğinin belirlendiği, bunların güvenlik güçlerince imha edildiği ve bölgenin temizlendiği kaydedildi.

Akşam saatlerinde zırhlı araçların geçişi sırasında infilak ettirilen mayının ise terör örgütü PKK mensuplarınca yola yeni döşendiğinin tespit edildiği vurgulandı.

Bölgede hava operasyonlarının elverişsiz hava şartlarına rağmen devam ettiği bildirildi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:32

İLGİLİ HABERLER