Asayiş
  • 29.11.2016 16:34

Darbe böyle başladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından askerlere yönelik tamamlanan ilk darbeiddianamesinde, darbeci askerlerin 15 Temmuz gecesi saat 22.18’de kışladan çıkış yapmaya başladıkları kamera kayıtlarında ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe soruşturması kapsamında askerlere yönelik ilk iddianame dün tamamlanmıştı. Başsavcılık onayından geçen ve İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne düşen iddianamenin detayları da ortaya çıkmaya başladı. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Bülent Başer ve Hikmet Pak tarafından hazırlanan 151 sayfalık iddianamede, Sabiha GökçenHavalimanı’nı işgal etmeye giden darbeci askerlerin kışladan çıkışlarını gösteren fotoğraflar da yer aldı. 

SAAT 22.18’DE ÇIKMAYA BAŞLADILAR

General Nurettin Baransel Kışlası 2. Zırhı Tugay Komutanlığı’ndaki darbeci askerlerin 15 Temmuz gecesi saat 22.18’de kışladan çıkış yapmaya başladıkları anlatılan iddianamede, “Son zırhlı aracın saat 23.01 sıralarında nizamiye kapısından çıkış yaptıkları tugay komutanlığından sevk edilen araçların karışık bir vaziyette çıkış yaptıkları, araç plaka ve numaralarının çoğunun kamera görüş açısına göre be geceolduğundan dolayı tespit edilemediği” ifadeleri kullanıldı. 

DARBECİLERİN KIŞLADAN ÇIKIŞLARI KAMERADA

Tugaydan, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ne kadar aracın çıktığının da tespitinin yapıldığı iddianamede, 2 adet geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı, 2 adet zırhlı muhabere aracı, 4 adet tank ve 1 personel taşıyıcı aracın çıktığı anlatıldı. Ayrıca bu araçlarla tugaydan, 1 Yüzbaşı, 3 Üsteğmen, 5 Astsubay, 20 Uzman Çavuş ve 34 erin çıktığı da iddianamede belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 29.11.2016 16:45

İLGİLİ HABERLER