Asayiş
  • 21.7.2016 17:44

Darbeci hava kuvvetleri komutanı gözaltına alındı

15 Temmuz kalkışmasını gerçekleştirilen darbecilerin listesinde adı Hava KuvvetleriKomutanı olarak geçen Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan gözaltına alındı. Korgeneral Demirarslan, darbe soruşturmasının bir numaralı sanığı YAŞ Üyesi Orgeneral Akın Öztürk'e yakınlığıyla tanınıyordu. Havacılar arasında Öztürk'ün Demirarslan'ı çok sevdiği ve “Hasanım" diye çağırdığı biliniyor.

ERDOĞAN'A SUİKAST PLANLAYAN ÜS'TE SAATLERCE KALDI

Demirarslan'ın darbe girişimi gecesi saat 02.00'ye kadar İzmir Çiğli Üssü'nde bulunduğu öğrenildi. Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü, kalkışmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminin planlandığı yer olarak tanınıyor. Erdoğan'ı almak için bordo berelilerden oluşan 14 özel kuvvet ve 16 kişilik MAK ekibi, dört helikopter ve 50 bine yakın mermiyle Çiğli Üssü'nden havalanarak Marmaris'e gitmiş, ancak Erdoğan, bulunduğu sanılan otelden 15 dakika önce ayrılmıştı. Oteli helikopterden vuran özel kuvvet, korumalarla da çatışmaya girmişti. Çatışmada 2 koruma polisi şehit düşmüştü.

KORGENERAL ÖZKAYA VEKALET EDECEK

Korgeneral Demirarslan'ın darbe soruşturmasında gözaltına alınmasının ardından Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na vekaleten görevlendirme yapıldı. Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na Korgeneral Yılmaz Özkaya'nın vekalet ettiği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 21.7.2016 16:46

İLGİLİ HABERLER