Asayiş
  • 31.7.2016 10:35

Darbeci yaverlerin 'abi'si yapılanmayı anlattı!

FETÖ darbe girişimi soruşturmasında itirafçı olan Genelkurmay Başkanı Akar’ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan’ın “Abi” dediği Muhammet Uslu, irtibatlı olduğu FETÖ’cülerin kod adlarını ve bildiği isimlerini savcıya verdi. Darbenin kendi evinde konuşulduğunu anlattı, ifadesinde "“Gülen Cemaati’ne Allah rızası için, vatan millete hayrı olsun diye girdim. İlk başta manevi, dini işleri yapıyordum ancak Genelkurmay Başkanı’nı dinleme işi başlayınca gizlilik içerisinde hareket etmem gerektiğini söylediler. Genelkurmay Başkanı’nı dinlerken yine Allah rızası için, hayır için yaptıklarını söylemişlerdi; ben de inandım. Ayrıca beni üniversite yıllarından beri okutup bugünlere getirdikleri için biraz da minnet duygusuyla hareket ediyorum.”

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensubu subayların15 Temmuz gecesi darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında itirafçı olan Cemaat (FETÖ) ‘abi’sinin ifadesi ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın itirafçı olan emir subayı Yarbay Levent Türkkan’ın “Abi” dediği Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’nde çalışan ‘Murat’ kod adlı Muhammet Uslu, irtibatlı olduğu FETÖ’cülerin kod adlarını ve bildiği isimleri savcıya verdi. Çoğu asker olan 22 kişiyle irtibatı olduğunu itiraf eden Uslu, Cemaat ‘abi’si olduğunu da kabul etti. İşte Uslu’nun ifadesi:

"ASIL MESLEĞİM ÖĞRETMENLİK"

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Fethullah Gülen Cemaati mensubuyum. Cemaat içerisinde ‘abi’ tabir edilen konumdayım. Halihazırda Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’ndeki büroda memur olarak görevlendirildim. Bana, Başbakan’a gelen davetiyeleri özel kalem müdürüne sunma görevi verilmişti. 3 haftadır orada çalışıyorum. Asıl kadrom Milli Eğitim Bakanlığı’ndadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nda müsteşarlık katında uzman yardımcısı olarak çalışmaktaydım. Esas mesleğim öğretmenliktir. Milli Eğitim Bakanlığı’ndayken Ercan Demirci ve Ahmet Emre Bilgili isimli müsteşar yardımcılarına bağlı olarak çalışıyordum. Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’ne beni bunlar önerdiler. Bildiğim kadarıyla Başbakan’ın özel kalem müdürü, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğu ve kendisi de yeni atandığı için ismini verdiğim müsteşar yardımcılarını arayıp orada çalışabilecek kişi ismini istemiş. Onlar da benim ve 2 arkadaşımın ismini vermişler.

Güncellenme Tarihi : 31.7.2016 11:13

İLGİLİ HABERLER