Asayiş
  • 16.10.2016 12:48

Darbeyi 94’ler Konseyi mi yaptı?

Levent Türkkan’ın ifadelerinde ‘94’ler Konseyi’ diye bir kavram geçiyor. Harp okulundan 94’te mezun olanların çoğunun FETÖ’cü olduğunu söyleyen Türkkan, darbenin icra kanadının bu ekip olduğunu belirtiyor: “Biz makamdaydık hep. Orhan Albay, Ramazan Albay’ın odasındaydı. Ben o esnada anlamaya başladım, planlayıcı safhası 94 mezunu subaylar gibi geldi bana. 94 mezunu subaylar Silahlı Kuvvetler’de gerçekten çok. Tamamına yakını kurmay. İşin başında Akın Öztürk’ün olduğuna inanmıyorum. Sadece bir kukla.”

Türkkan’ın ifadelerinde bir cemaat mensubunun ruh hali:
‘Biz sahabelerden bile üstün kişilerdik’

◊ Ben o pilotlar kötü yaptı demiyorum 
Çünkü o pilot o esnada birey olarak hareket etmiyor. Bunu nasıl yapar? Tabii ki yapmaz, hiçbir insan evladı yapmaz. Ben şu anda insanlığımdan utanıyorum.
◊ Bu örgüte girdiğiniz zaman onu algılayamıyorsunuz, o girdabın içerisinde kendinizi tamamen unutuyorsunuz ve hiçbir şeyi sorgulamıyorsunuz. Birey her şeyi sorgular. Terör örgütünün içerisindeysen onu sorgulamazsın.
◊ Bu öyle bir şey ki (abiler) bize kendilerini unuttururlardı. Ben kıtalarda da bir sürü abiyle tanıştım, hiçbirinin ismini hatırlamıyorum. 
◊ Abi bizim için her şey. Anadan, babadan, şundan bundan, her şeyden daha üstte. Sorgulama yok. Ben onları anne-baba yerine koydum. Benim için vatan, Allah sevgisi, her şey onlarda birleşti, neyi sorgulayacaksın?
◊ Biz sahabelerden bile üstün kişilerdik. Peygamber Efendimiz “Kardeşlerime selam olsun” demiş. Sahabe de sormuş, “Ya Resulallah, biz senin kardeşlerin değil miyiz?” “Sizler benim arkadaşımsınız, kardeşlerim daha sonra gelecek” demiş. Biz de bu konumda kendimizi görüyoruz.
◊ Bize karşı yapılan her şeyi dine, Allah’a yapılan bir ihanet olarak görüyoruz. 
Bunu kim yapıyor, Cumhurbaşkanı yapıyor, demek ki bu Allah’a ihanet ediyor, vatana ihanet ediyor.

Bir çocuktan darbeci yaratan karanlık

Güncellenme Tarihi : 16.10.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER