Asayiş
  • 27.1.2016 12:34

Diyarbakır Sur'da 4 şehit

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda bir yüzbaşı, bir astsubay ve bir uzman çavuş ile bir komiser şehit oldu.

Canımızdan 4 can daha koptu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bugün PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bir yüzbaşı, bir astsubay üstçavuş ve bir uzman çavuş hayatını kaybetti. Akşam saatlerinde ise keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurulan ve ağır yaralanan bir komiserin, tedavi altında bulunduğu Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olduğu haberi geldi. Saldırılarda yaralanan üç asker ile bir polisin tedavileri ise sürüyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA   

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

"27 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu dördü ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, durumu ağır olan silah arkadaşlarımızdan üçü kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır."

20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı ayrıca, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde devam eden operasyonda 11, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde ise 9 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada Cizre ve Sur’daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 599 olduğu kaydedildi.

5 MAHALLE VE BİR CADDEDE DAHA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Öte yandan çatışmaların devam ettiği sık sık silah ve patlama seslerinin geldiği Suriçi kesiminde 15 mahalleden Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı getirildi. İlçede günlerdir çatışmalar olurken Sur Kaymakamlığı, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi’nde de bugün saat 11.30’dan itibaren sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı.

SUR’DAN GÖÇ DEVAM EDİYOR 

Sur İlçesi’nde bugün sokağa çıkma yasağı ilan edilen 5 mahallede yaşayanların büyük bölümü, yasak kararı açıklanmadan önce evlerini terk etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren yaşadıkları mahallelere hendek kazılıp, barikat kurulduğunu gören bir çok aile evlerini terk etti. Sur ilçesinin Urfakapı bölgesinden kimisi yanlarına aldıkları, kimisi ile el arabasına koydukları bazı eşyasıyla ilçeden ayrılanlar yaşanan duruma isyan etti. 

Hendekler kazıldıktan sonra evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, "Perişan bir haldeyiz, gidecek yerimiz yok. olan bize oluyor. Hendekler kazıldıktan sonra bize burayı boşaltın dediler. Yeter artık bu savaşın bitmesini istiyoruz" dedi.

Bu arada bugün sokağa çıkma yasağı ilan edilen 5 mahalleye giren güvenlik güçleri hendek ve barikatları kaldırmak için çalışmalarına başladı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER