Asayiş
  • 2.9.2014 17:54

Diyarbakır'da savaş uçağımız düştü

Diyarbakır'da F 16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü.
Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16D savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçaktaki 2 pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu. Diyarbakır'da düşen F-16 savaş uçağının pilotunun kadın Yüzbaşı olduğu belirtildi. 
Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi. Uçaktaki 2 pilot fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı.

Kazanın ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'nın sivil uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

UÇAĞIN MOTORU ALEV ALMIŞ

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'ne iniş sırasında düşen F-16 savaş uçağının motor kısmının alev aldığı belirtildi. Uçakta 1 pilotun bulunduğunu belirten yetkililer, eğitim uçuşundan dönen uçağın inişe geçtiği sırada pilotun motor kısmında alev görmesi üzerine durumu merkezine bildirip daha sonra fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk ettiğini söyledi. Yetkililer, pilotun terk ettiği uçağın bir elektrik direğine çarptıktan sonra pistin kenarına çakıldığını belirterek, uçakta patlama olmadığını açıkladı.

Pistte düşen uçağın enkazının kaldırılıp, uçuşlara kapatılan Diyarbakır Havalimanı'nın yeniden açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'ne iniş sırasında düşen F-16 savaş uçağıyla ilgili açıklama yaptı. Düşen uçaktaki pilotun paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Diyarbakır'da 182'nci Filoya ait bir F-16 uçağı 02 Eylül 2014 günü saat 17.17'de eğitim uçuşunu tamamlamayı müteakip Diyarbakır Askerî Havaalanına iniş için son yaklaşma esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düşmüştür. Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulmuştur. Pilotun sağlık durumu iyidir. Gerekli idari işlem başlatılmıştır."

DİYARBAKIR HAVALİMANI UÇUŞLARA KAPATILDI

Haber: Murat ÇAKIR / İstanbul DHA

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16 savaş uçağının inişe geçtiği sırada piste düşmesi üzerine Diyarbakır Havalimanı'nı sivil uçuşlara kapattı. İstanbul'dan kalkacak uçaklar da Batman'a yönlendirildi.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan NOTAM, yani havacıları bilgilendirme notunda, kaza sonrası Diyarbakır Havalimanı'na uçuşların durdurulduğu bildirildi.
Bugün saat 19.00'da İstanbul-Diyarbakır seferini yapması planlanan 8Q036 sefer sayılı Onur Air uçağı, kaza nedeniyle kapanan Diyarbakır Havalimanı yerine, Atatürk Havalimanı'ndan Batman'a uçacak. Türk Hava Yolları'nın saat 20.50'de ve saat 00.20'de İstanbul-Diyarbakır seferini yapacak uçaklarının da, Diyarbakır Havalimanı'nın kapalı olması durumu devam ederse Batman'a inmesi planlanıyor.


 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:08

İLGİLİ HABERLER