Asayiş
  • 26.5.2015 10:28

Diyarbakır'dan kötü haber! Bir aile yok oldu

Edinilen bilgilere göre olay, Yenişehir ilçesine bağlı Alangör köyünde meydana geldi. Dün akşam saatlerinde uyuyan aile, ilk belirlemelere göre, elektrik kontağından çıkan duman nedeniyle zehirlendi. Köylüler, sabah saatlerinde Özcan ailesinden kimsenin evinden çıkmadığını fark etti. Ailenin durumunu merak eden köylüler, eve girince şok manzarayla karşılaştı. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine jandarma ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi.

Baba Murat ve Anne Leyla ile 13 yaşındaki Güllü, 10 yaşındaki Azad ve 7 yaşındaki Mehmet Özcan’ın öldüğünü belirleyen sağlık görevlileri, cesetleri otopsileri yapılmak üzere Selahattin Eyyubi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırdı.

ANNE VE BABANIN MÜCADELESİ YETERSİZ KALMIŞ

Hastane morguna gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, sabah saat 08.00 sularında aileden birinin kendisini arayarak durumu bildirdiğini söyledi. Aydoğan, "Elektrik kontağından çıkan bir yangın sonucu üç çocuk ile birlikte anne ve babasının da öldüğünü söyledi. Evin eski olması, elektrik sisteminin sağlıklı olmaması bu tür yangınlara her zaman zemin hazırlıyor. Yoksulluk ve fakirliğin getirdiği bir sonuç. Daha iyi bir mekan, daha iyi bir evde yaşanmış olsaydı böyle bir ölüm olmayacaktı. Ailemize başsağlığı diliyorum, acılarını paylaşıyoruz" dedi. 

Alangör Köyü Muhtarı Mehmet Bozkurt ise, "Toprak evlerin üstü tahta. Kontak tutuşunca duman çıkarmış. Üstü kapalı olduğu için duman içerdekileri zehirlemiş. Evin sahibi ve hanımı kalkmışlar, durumun farkına varmışlar, mücadele etmişler ama başaramamışlar" diye konuştu. 

Özcan ailesinin kesin ölüm nedeninin, yapılacak otopsinin ardından netlik kazanması beklenirken, olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, HDP heyeti hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.  

Bir aile son yolculuğuna uğurlandı
Diyarbakır’da dumandan zehirlenerek hayatlarını kaybeden 5 kişilik Özcan ailesi gözyaşları ve feryatlar eşliğinde toprağa verildi.

 

Bir aile son yolculuğuna uğurlandı 

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Alangöl köyünde elektrik kontağından çıkan dumandan zehirlenerek yaşamlarını yitiren Özcan ailesi Alangöl Cami’sinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına gözyaşları içinde uğurlandı mezarlar kazıldı.

Baba Murat Özcan, Anne Leyla ve çocukları Gül, Azat ve Mehmet’in tabutları bayında gözyaşı döken yakınlarını köylüler teskin etti. 

ALEV HAMİTOĞULLARI - BURAK EMEK 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:13

İLGİLİ HABERLER