Asayiş
  • 22.1.2018 12:00

Doktor terör propagandasından gözaltına alındı

Kütahya'nın Emet ilçesinde, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütlerinin propagandasını yaptığı iddia edilen doktor gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medyadan terör propagandası yapan 24 şüphelinin gözaltına alındığı bildirdi. İstanbul'da 57 kişiye soruşturma başlatıldı.

 Emet Devlet Hastanesinde görev yapan çocuk doktoru O.B.'nin (30) sosyal medyahesaplarından terör propagandası yaptığı ihbarı üzerine Emet Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma açıldı. Gözaltına alındıktan sonra Emet Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadesi alınan O.B. paylaşımların kendisine ait olmadığını, hesabının çalındığını iddia etti. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

24 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanlığı'ndan, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medyadan terör propagandası yapan 24 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Bakanlık ayrıca FETÖ/PDY, PKK/TAK ve DEAŞ gibi bölücü terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kasteden, nefret söylemleri içeren 1138 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yürütülerek, tespit edilen 364 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını açıkladı.

DİYARBAKIR'DA ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Diyarbakır’da Zeytin Dalı Harekatı'nı bahane ederek sosyal medyada PYD/PKK propagandası yapan, gerçeğe aykırı haber ve paylaşımlarda bulunan 17 şüpheliden 8'i gözaltına alındı.

İSTANBUL'DA 57 KİŞİYE SORUŞTURMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "Zeytin Dalı Harekatı"nın başladığı 20 Ocak tarihinden itibaren sosyal medya paylaşımlarından dolayı 57 kişi hakkında re'sen soruşturma başlattı. Konuya ilişkin olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Türkiye sınırları ve bölgede güvenliği sağlamak amacıyla PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerince 'Zeytin Dalı' adlı harekatın başlatıldığı 20 Ocak 2018 tarihinden itibaren Twitter adlı sosyal paylaşım sitesinde 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 125/3-a, 216-1, 199 ve 301. maddeleri ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesinde tanımlanan 'Kamu görevlisine hakaret', 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'Türk Milletini, T.C. devletini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama' ve 'Terör örgütü propagandası yapma' suçlarının unsurlarını oluşturan yazılar yayınladıkları belirlenen 57 kişi hakkında 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca yasal gereği yapılmak üzere re'sen soruşturma başlatılmış olup, suç teşkil eden benzeri eylemlere ilişkin araştırmalar da devam etmektedir."
 

Güncellenme Tarihi : 22.1.2018 12:03

İLGİLİ HABERLER