Asayiş
  • 30.11.2015 12:11

Elçi'nin öldürüldüğü yerde silah sesleri yükseliyor...

 Bugün bakanlık tarafından görevlendirilen 4 müfettiş ve savcı ile birlikte güvenlik görevlilerinin sokağa girmek istediği sırada silah sesleri yükseldi.

Bunun üzerine müfettişler ve savcı sokağa giremedi.

MERMİ BULUNAMIYOR
İçişleri Bakanlığı, 27 Kasım’da Bağlar’da PKK’liler tarafından devriye görevi yapan polis ekibine   yönelik 3 polisin yaralandığı saldırıyla, 28 Kasım’da 2 polisin şehit edildiği ve Tahir Elçi’nin yaşamını   yitirdiği olayın bağlantılı olduğunu belirtti.

Olaya karışan 1 örgüt mensubunun 28 Kasım günü eylem için Sur bölgesine gittiği istihbaratı üzerine şüphelenilen  bir ticari taksinin saat 10.50 sıralarında durdurulduğu, araçtan ateş açılması üzerine 2 polisin şehit olduğu ve 1 polisin yaralandığı, örgüt üyelerinin kaçarkenDiyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin basın açıklaması yaptığı alana doğru kaçtığı burada çıkan çatışma sırasında Elçi’nin yaşamını yitirdiği 2 gazetecinin yaralandığı belirtildi.

Elçi’nin ensesinde giren ve başının sol tarafından çıkan mermi çekirdeğinin bulunamadığı belirtilirken,  Elçi’nin ölümüne neden olan merminin hangi silahtan çıktığının tespit edilebilmesi için mermi   çekirdeğinin bulunmasının şart olduğu ifade edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından merminin bulunduğuna ilişkin kendilerine bir bilgi verilmediğini söyleyen Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Burhan Deyar, “Olayın sonrasında Başsavcı ve avukatlarla gitmek istedik ama güvenlik görevlileri ‘çatışma var’ diye bizi yaklaştırmadılar. O zamandan beri de olay yerinin durumunun ne olduğu ile ilgili hiçbir bilgimiz yok” dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:25

İLGİLİ HABERLER