Asayiş
  • 2.5.2015 20:37

Emniyet Genel Müdürlüğü açıkladı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) yapılan yazılı açıklamada, "Emek ve Dayanışma Günü" olan 1 Mayıs 2015 gününün, Türkiye genelinde huzur ve güven ortamı içerisinde kutlanabilmesi için Polis Teşkilatı tarafından kendi sorumluluk bölgesiyle sınırlı olmak üzere, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gereken güvenlik tedbirleri alındığı belirtildi.
Açıklamaya göre, vatandaşların toplantı ve gösteri yürüyüş hakkını sabote etmeye çalışan kişilerin hukuk dışına çıkma girişimleri, güvenlik güçlerinin olağanüstü çalışmaları sonucunda etkisiz hale getirildi. Bu kapsamda, 1 Mayıs 2015 günü yapılan kutlamalar sırasında Türkiye genelinde 339 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan bazı kişilerin üzerinde, 1 molotof kokteyli, 200 demir bilye, 14 örgütsel simge ve 4 örgütsel pankart ile çok sayıda suç sayılan malzeme ele geçirildi. Olaylarda 25 polis ve 25 vatandaş olmak üzere 50 kişi yaralandı.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ'NE KAPSAMINDA İŞLEM YAPILDI
Açıklamada gözaltına alınan kişiler hakkında kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen ve 6638 sayılı "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" hükümleri kapsamında işlem yapıldığı belirtildi.
4 Nisan 2015 tarihinde yürürlüğe giren İç Güvenlik Paketi'yle gelen değişiliklerin hatırlatıldığı açıklamada, gözaltına alınan şahıslarla ilgili olarak, mevzuat hükümleri gereğince haklarında işlem yapılmak üzere adli mercilere sevk edilme çalışmalarının yürütüldüğü bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:41

İLGİLİ HABERLER