Asayiş
  • 9.2.2016 10:17

Emniyet uyardı: PKK istihbarat kurdu

İstihbarat ve terör birimlerinden elde edilen istihbarat bilgileri doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), terör örgütü PKK'nın yeni eylem planını içeren bilgilerin bulunduğu yazıyı 81 il emniyet müdürlüğüne göndererek bu konuda duyarlı olunmasını istedi.


Yazıda, "Bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın, Nevanda Legerine Politik-Politik Araştırmaları Merkezi (NLP) adıyla istihbarat birimi kurduğu, burada görevlendirdiği teröristleri Kuzey Irak'taki örgüt kamplarında istihbarat, bomba eğitimi, silahlı eylem, pusu, hendek ve halk ayaklanması gibi konularda eğittiği, teröristleri Türkiye'ye göndererek olası bir halk ayaklanması öncesi bu teröristler üzerinden istihbarat sağladığı, kamu-kurum ve kuruluşlar ile askeri ve güvenlik birimleriyle ilgili istihbari bilgiler topladıkları, özellikle şehirlere yerleştirilen bu teröristlerin terör örgütüne bilgi akışı sağladığı" belirtildi, tüm güvenlik birimlerinin duyarlı olması, örgütle bağlantılı kişileri deşifre ederek takibin yapılması istendi.

NEVRUZ'DA HALK AYAKLANMASI

PKK'nın bahar aylarında ve Nevruz'da halk ayaklanması başlatarak bazı yerlerde özyönetim ilan etmek için faaliyet yürüttüğü belirtilen yazıda, "Bölücü terör örgütünün bu amaç doğrultusunda kent merkezlerindeki KCK kadrolarına ve şehir yapılanmasına Kobani olaylarında olduğu gibi organize eylemler için hazırlıkların tamamlanması yönünde talimat verdiği, örgütün bahar aylarıyla beraber yurt genelinde eylem hazırlığında olduğu, birçok ilde aynı anda serhildan (ayaklanma) yapmayı amaçladığı, örgütün bu amaç doğrultusunda kentlerdeki kadrolarına ilkbaharda geniş çaplı savaş başlatacaklarını bildirdiği, Kürt halkının özgürlüğü için önemli bir zemin oluşturulmasında her ilde ayaklanma için bütün çalışmaların gözden geçirilip tamamlanması" uyarısı yapıldı.

PKK'NIN 9 ÖLÜM FEDAİSİ

Bölücü terör örgütünün çatışmaları büyük şehirlere taşımayı planladığı, bu noktada fedai timi (ölüm timi) olarak adlandırılan teröristleri harekete geçirdiğine de dikkat çekilerek, "Buna göre PKK/KCK Terör Örgütü, canlı bomba, bombalı eylemlerinde kullanacağı teröristleri Türkiye'ye gönderdi. Yapılan istihbari çalışmada bu teröristlerden 9'unun ocak ayında Türkiye'ye yasadışı yollardan girdiği, söz konusu teröristlerin canlı bomba, bombalı eylem için örgütten talimat beklediği" kaydedildi.

HALK DESTEĞİNİ KAYBETTİ

Uyarı yazısında, PKK'nın şehirlerdeki gençlik yapılanması YDG-H'nin son dönemlerdeki operasyonlardan sonra büyük kayıplar verdiği, bölgedeki sivil vatandaşların da bu yapılanmaya tepki gösterdiğine de dikkat çekilerek, "Bölücü terör örgütü oluşan bu olumsuz durumdan çıkmak, YDG-H ile PKK'yı bağlantılı göstermemek için yeni bir yapılanmaya gitti. Halk desteğini tekrar sağlamak için de şehirlerdeki teröristler ile dağ kadrosunun birleşmesinde oluşan Amed Sivil Savunma Birlikleri (YPS) adında yeni oluşama gidildi" bilgisi yer aldı.

VİRANŞEHİR İLÇESİNE DİKKAT

Örgütün ilkbaharda yeni çatışma bölgeleri oluşturmak istediği, bazı ilçelerde hazırlıklar içerisinde olduğunun tespit edildiği belirtildi. Bölücü terör örgütün Nevruz'a kadar Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde de özyönetim ilan etme çalışmaları yürüttüğüne değinildi.

RUS SİLAHLARI IĞDIR'DAN SOKULACAK

İstihbarat raporunda, PKK'nın, Kuzey Irak'ta hendek ve bomba düzeneği eğitimi verdiği teröristlerin bir bölümünün Rusya üzerinden Türkiye'ye geçişi için de plan yaptığına değinilerek, "Örgüt son dönemlerde Rusya'dan destek bularak, sözkonusu bu ülkede silah ve mühimmat temin ettikleri, örgütün Rusya'dan edindikleri silahları Iğdır'dan Türkiye'ye sokarak halka dağıtmayı planladığı, halka dağıtılacak silahlarla Nevruz'da çatışma başlatmak istediği ve başlatılacak bu çatışma ortamından faydalanarak halk ayaklanması başlatmayı hedeflediği" de belirtildi. Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:18

İLGİLİ HABERLER