Asayiş
  • 5.7.2015 10:28

Enes'i öldüren yengesine bakın kim yardım etmiş...

Olay günü gözaltına alınan G.T'nin ifadesi doğrultusunda, "yardım ve yataklık" suçunu işledikleri şüphesiyle GT'nin eşi Mahmut T. ve kaynı Mehmet T. de jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
 

Iğdır'da 6 gündür kayıp olan 6 yaşındaki Enes Tosun'un cesedi evlerinin bitişiğinde oturan akrabalarının bahçesinde şeker çuvalı içerisinde toprağa gömülü olarak bulundu. Tuzluca ilçesine 23 kilometre uzaklıktaki Güllüce Köyü'nde Enes Tosun, 29 Haziran günü oyun oynamak için çıktığı evine bir daha dönmemişti. Günlerdir süren arama sonucunda Enes'in cesedinin yeri özel ekip ve kadavra köpekleri sayesinde tespit edildi. Enes'in öldürüldükten sonra çuvala konulduğu ve daha sonra gömüldüğü belirlendi. Araştırma sonucunda küçük çocuğun ölümüyle ilgili baba Metin Tosun'un amcasının oğlu Mahmut T'nin eşi 3 çocuk annesi Güneş T. gözaltına alındı. Cesedin bahçelerinde bulunmasının ardından kaçmaya çalışan Güneş T., İnceköy yakınında yakalandı. Suçunu itiraf eden Güneş T, “Enes ve benim çocuklarım evde yaramazlık yapıyordu. Defalarca uyardım, dinlemediler. Bu sırada öfkeyle Enes'i itekledim, o da başını duvara çarpıp bayıldı. Sonra onu bahçeye gömdüm. Başka birşey yapmadım” dedi. Ancak cesedin el ve ayaklarının kablo ile bağlı olduğu belirlendi. Bu arada, Güneş T'nin, Enes'in ailesiyle birlikte arama çalışmalarına da katıldığı, sürekli gözyaşı döktüğü ortaya çıktı. Güllüce köyü muhtarı Tuncer Yaman "Cesedi Ankara'dan getirilen özel eğitimli köpekler buldu. Kadın verdiği ifadede, 'Ben ittirdim, çocuk düştü kafası duvara çarptı' demiş ama olaya bakınca iki eli arkadan bağlı, ayakları bağlı, boğulmuş. Boynundaki dört beş tane yazmayla boğmuş. Sonra çocuğu torbaya koymuş, torbayı da alıp bahçeye gömmüşler, üzerine de toprak atmış" dedi.

DAĞI TAŞI ARAMIŞLARDI
Küçük Enes'i bulmak için seferber olan Jandarma ekipleri dağı taşı aramıştı. Fakat ceset 20 metre ötede bulundu.Oğullarının cansız bedeninin gören aile ise sinir krizi geçirdi. Tuzluca Devlet Hastanesi’ne götürülen Enes’in cenazesi otopsi için gece saatlerinde Erzurum’daki Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Enes’i Ceko ve Ateş buldu

Altı günden beri kayıp olan 6 yaşındaki Enes, özel eğitimli köpekler Ceko ve Ateş tarafından toprağa gömülü bulundu. Enes’in yaramazlık yaptı diye yengesi tarafından itilince başını çarpıp öldüğü ortaya çıktı

Enes’i Ceko ve Ateş buldu

 
Iğdır’da 6 yaşındaki Enes Tosun pazartesi günü oyun oynamak için evden çıktı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Ailesi jandarmaya haber verdi. Ekipler kuruldu. Iğdır’ın Tuzluca İlçesi’ne bağlı Güllüce Köyü’nde her yer didik didik arandı. Hatta kırmızı bir otomobil ile kaçırıldığına dair görgü şahitler de çıkmasına rağmen küçük Enes bulunamadı.
 
Kadavra eğitimli
 
Küçük Enes’in bulunamaması üzerine devreye Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal devreye girdi. Ankara’da Kaçakçılık Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Köpek Eğitim Merkezi’nde ‘kadavra’ üzerine özel eğitim alan köpeklerin Iğdır’a gönderilmesi istendi. Bunun üzerine Türkiye’de sadace Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde bulunan kadavra köpekleri Ceko, Ateş ve eğitmenleri Iğdır’a gönderildi
 
Köpekleri bağlayın
 
Özel ekibin Iğdır’ın Güllüce Köyü’ne ulaşmasından sonra savcılık köyde yaşayanların köpeklerini bağlamalarını ve arama için evde beklemelerini talimatını mutra kanalıyla köylüye iletti. Ceko ve Ateş de aramama yapmak üzere serbest bırakıldı. Sadece kadavra bulma konusunda eğitilen iki köpek arama talimatını alır almaz Mahmut Tosun’un evine yöneldi. Bahçeye giren köpekler üzerine soba külü dökülmüş alanı kazmaya başladı. Bunun üzerine jandarma ve polisler köpeklerin gösterdiği alanda kazıya başlayınca çuval içine konmuş Enes’in cesedine ulaşıldı. Cesedin bulunmasından sonra olay yerinde bulunan ve Enes’in yengesi olan Güneş Tosun kaçmaya başladı. Jandarma kısa bir takip sonucunda Güneş Tosun’u yakaladı ve gözaltına aldı.
 
İtiraf etti
 
Güllüce Köyü Muhtarı Tuncer Yaman, 2’si erkek 3 çocuk annesi Güneş Tosun’un jandarmadaki ifadesinde suçunu itiraf ettiğini öğrendiklerini söyledi. Güneş Tosun’un çok soğukkanlı olduğunu anlatan Muhtar Yaman, şunları anlattı: “Güneş Tosun jandarmadaki ifadesinde, olay günü Enes ve çocuklarının evde yaramazlık yaptıklarını, defalarca uyarmasına rağmen sözünü dinlemediklerini söylüyor. Kadın, yaramazlık yapmaya devam eden Enes’i itince kafasını duvara çarpıp bayıldığını, korktuğu için çocuğu bahçeye gömdüğünü bildiriyor. Güneş, kayıp olduğu dönemde aileyle birlikte arama çalışmalarına katıldı ve ağladı. Defalarca jandarma sorguladı ancak bilgisi olmadığını söyledi. Enes’in cesedini savcı incelerken, boynunda yazmaları gördüm. Elleri ve ayakları kabloyla bağlıydı. Güneş’in kocasının haberi olduğunu zannetmiyorum.”
 
Kesikler var
 
Köye gelerek Tosun ailesine taziyede bulunan Tuzluca Belediyesi Eş Başkanı DBP’li Neşegül Can, cinayetle ilgili gözaltına alınan Güneş Tosun’un, Enes’in ailesinin yanından ayrılmadığını belirtti. Neşegül Can “Enes’in boynunda kesikler var. Ayakları kabloyla bağlanmış. Arama köpekler bahçeye gelince Güneş Tosun korkup kaçıyor. Jandarma kadını İnceköy yakınlarında yakalıyor” dedi.

Enes'ten geriye bu görüntüler kaldı

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde, kaybolduktan sonra ölü bulunan Enes Tosun cinayetinin zanlılarının gözaltı süreleri devam ediyor. Minik Enes'ten ise geriye bu görüntüler kaldı

Minik Enes'ten geriye bu görüntüler kaldı

 

Tuzluca ilçesine bağlı Güllüce köyünde geçen pazartesi günü kaybolan ve daha sonra patates tarlasında ölü bulunan Enes Tosun (6)’un cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan M. Tosun, eşi G. Tosun ile yakınları M. Tosun’un gözaltı süreleri devam ediyor. Sabah saatlerinde Tuzluca Devlet Hastanesinde güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolüne getirilen üç zanlı sorguya alındı.

BÜLENT MAVZER- FARUK TÜRKAN

(İHA/ VATAN)
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:31

İLGİLİ HABERLER