Asayiş
  • 12.8.2017 14:20

Fethullahçı İran'a kaçarken yakalandı

FETÖ'den aranan şahıs sahte pasaport ile kaçarken yakalandı

FETÖ’ye üye olmak suçundan aranan şahıs, Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan sahte pasaport ile İran’a gitmeye çalışırken yakalandı.

Terör örgütü FETÖ'ye üye olmak suçundan aranan şahıs, Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan sahte pasaport ile İran'a gitmeye çalışırken yakalandı.

Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan İran'a çıkış yapmak üzere gelen bir yolcunun hal ve tavırlarından şüphelenen görevli muhafaza memurları, şahsın kimlik ve pasaportunu kontrol ettiklerinde Selman Kılcı ismine düzenlenmiş pasaportun çıkış mühründe farklılık olduğunu tespit etti.

Mührün sahte olması ihtimali üzerine Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliğince şahıs gözetim altında tutularak pasaportu, incelenmek üzere Emniyet Pasaport Şube Müdürlüğüne götürüldü. Yapılan incelemede, pasaportta yer alan çıkış mührünün numarasının ve renginin farklı olduğu teyit edilirken, pasaportun seri numarasıyla yaptırılan sorguda ise pasaportun Selman Kılcı'ya değil, değil Mendo Eyikat'a ait olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine yapılan GBT sorgusunda şüphelinin "FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan arandığı tespit edilirken, Saray Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen şüpheli, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı..

.

Güncellenme Tarihi : 12.8.2017 14:21

İLGİLİ HABERLER